vineri, 12 octombrie 2007

Incertitudinea de la Antena 1 Suceava continuă



Situaţie neschimbată. Chiar dacă negocierile dintre omul de afaceri Gheorghe Biholar şi reprezentanţii trustului Intact, condus de Camelia Voiculescu, se anunţau pe ultima sută de metri, ieri după-amiază cele două părţi nu reuşiseră să ajungă la un acord. Extrem de afectat de situaţie, administratorul postului de televiziune Antena 1 Suceava nu şi-a ascuns intenţia de a acţiona în judecată firma Intact.

„Clauzele contractului de participaţiune erau foarte clare şi se întind până în mai 2008. Pe 4 octombrie, la ora 8.30, la sediul ASTRAL a sosit o adresă din partea trustului Intact prin care ni s-a pus în vedere că nu mai putem emite în reţeaua de cablu. Nu a fost nici o explicaţie, absolut nimic din partea lor”, a declarat Gheorghe Biholar.

În aceste condiţii, Antena 1 Suceava nu a mai putut emite în reţeaua de cablu, fapt ce a stârnit nedumerire în rândul clienţilor de publicitate şi a telespectatorilor, care nu au ştiut ce se petrece de fapt. Momentan, acest post de televiziune poate fi urmărit doar în eter, pe o rază de aproximativ 35 de km.

„Este o situaţie anormală, care ne afectează ca imagine. Vom mai aştepta câteva zile în speranţa că lucrurile vor reveni pe făgaşul normal, în caz contrar urmând să apelăm la instanţele de judecată”, a precizat Gheorghe Biholar.

Miza acestui scandal pare a fi interesul trustului Intact de a cumpăra acţiunile pe care Gheorghe Biholar le deţine la Antena 1 Suceava, în vederea impunerii liniei editoriale dorite de familia Voiculescu. Postul din Suceava este singurul care nu aparţine trustului condus de Camelia Voiculescu, situaţie care s-ar schimba dacă Gheorghe Biholar ar fi de acord să înstrăineze acţiunile.

0 comentarii: