vineri, 9 noiembrie 2007

Bugetul municipalităţii pentru 2008 la nivelul celui din 2007


Administratie



Primarul municipiului Suceava, Ion LunguPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă că lucrează la proiectul de buget pentru anul 2008, proiect care în opinia sa poate fi numit „bugetul dezvoltării municipiului”. Acesta a precizat că bugetul pentru anul viitor va fi la nivelul celui din 2007, la fel ca şi impozitele şi taxele.

„Valoarea bugetului pentru 2008 este de 2.500 miliarde de lei vechi, din care 800 miliarde vor fi alocate investiţiilor, ceea ce reprezintă 32 la sută. O sumă de 700 miliarde de lei vechi, va reveni învăţământului, 450 miliarde de lei vechi domeniului public şi 150 miliarde autorităţii executive.

Vom da stimulente salariaţilor pentru că nu vrem să ne trezim fără specialişti pentru că în sectorul privat salariile sunt mai atractive” a declarat primarul Ion Lungu. Şeful administraţiei locale sucevene a mai afirmat că, pentru prima dată se va acorda o atenţie deosebită capitolului reparaţii străzi, trotuare şi amenajări parcări, fiind repartizat un procent de 10 la sută din buget- 250 miliarde de lei vechi.

La capitolul investiţii, primarul Lungu a spus că prioritare pentru administraţie sunt un număr de 25 de proiecte, printre acestea proiectul ISPA- reabilitare reţele apă şi canalizare, reabilitare reţele şi puncte termice, alimentare cu apă şi introducere reţele de canalizare în cartierul Iţcani, gaz metan în Burdujeni- sat, reabilitarea Cinematografului Modern, realizare groapă de gunoi, consolidare versant NV, construirea unui nou stadion, amenajare cimitire Burdujeni şi Iţcani, reabilitare Cetatea de scaun. Primarul Lungu a mai adăugat că execuţia bugetară pentru acest an este de 60 la sută.

0 comentarii: