marți, 1 aprilie 2008

Guvernul a luat decizia blocarii posturilor din administratia publica


"Executivul a decis sa blocheze angajarile din administratie, ca urmare a cresterii spectaculoase, scapata de sub control, a numarului acestora in ultimii ani", a declarat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.

El a subliniat ca administratia are nevoie de mai multa eficienta, si nu de angajari ale rudelor si prietenilor celor din sistem. "Cheltuielile pentru tot ceea ce inseamna institutii guvernamentale sunt acoperite, dar este adevarat ca am decis sa blocam momentan posturile, pentru ca, in ultimii ani, in administratia publica centrala si locala numarul de angajari a crescut spectaculos si de multe ori a scapat de sub control. Vrem ca acest proces sa fie mai riguros, legat de necesitatile reale ale administratiei de a asigura servicii catre cetateni, si nu de a gasi debuseuri de angajari pentru prietenii, rudele celor care functioneaza in sistem. Deci, acesta este sensul masurilor pe care le-am adoptat" - a afirmat Calin Popescu-Tariceanu.

Premierul a subliniat ca doreste o administratie mai eficienta si ca profesionalismul acesteia nu depinde de numarul mare de angajari, care nu face decat sa conduca la birocratie. "Vrem mai multa eficienta si mai mult profesionalism in administratie. Administratia nu trebuie sa exceleze prin numarul mare de functionari, pentru ca atunci birocratia devine, probabil, elementul cel mai respingator cu care se intalneste cetateanul" - a spus premierul.