miercuri, 2 aprilie 2008

Mîrza reclamă „strategia PD-L” de întocmire de plângeri penale PSD-iştilor

Răspuns



Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, Gavril Mîrza, reclamă „strategia PD-L-iştilor” de întocmire de plângeri penale împotriva social-democraţilor care au curajul să-i critice. Mîrza a declarat că are informaţii din interiorul PD-L de la oameni „trimişi cu misiune acolo” că strategia viitoare a democrat-liberalilor este aceea de a face plângeri penale pentru calomnie celor din PSD „care vor îndrăzni să le arate faptele sau să-i critice pentru anumite aspecte ale activităţii lor”. Liderul judeţean al PSD a dezavuat maniera de lucru a democrat-liberalilor şi crede că intenţia lor este aceea de a-i denigra pe social-democraţi şi de a le şifona imaginea în rândul opiniei publice. „Pe mine mă surprinde o asemenea iniţiativă, mai ales că ei au în conducere un jurist de marcă în persoana avocatului Radu Ursu, care nu i-a informat că această faptă, calomnia, nu mai este faptă penală. Le transmitem că noi tot pentru ceea ce spunem avem acoperire în fapte şi documente şi nu o să aibă nici un succes”, a declarat Mîrza.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, s-a arătat la rându-i surprins de intenţia PD-L-iştilor şi le-a reamintit de prevederile Constituţiei, care garantează dreptul la opinie.

Preşedintele PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a infirmat faptul că democrat-liberalii au ca strategie întocmirea de plângeri penale împotriva social-democraţilor pentru a le şifona imaginea. Flutur a adus aminte că cei care s-au ocupat de întocmirea de dosare politice sunt cei de la PSD.

Primarul Ion Lungu, candidatul PD-L pentru Suceava, a făcut plângere penală pentru calomnie împotriva contracandidatului său de la PSD, Ovidiu Donţu, pe care a depus-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.