vineri, 13 iunie 2008

Beneficiarii ANL se pot muta în apartamentele lor

De luni



Beneficiarii celor 72 de apartamente ANL noi din cartierul Privighetorii se vor putea muta în locuinţele care le-au fost repartizate, începând chiar de luni.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunţat că, în urma aprobării listei de repartiţii în Consiliu Local, Comisia Socială din cadrul Primăriei a stabilit şi repartizarea fiecărui apartamente în parte, principalul criteriu luat în calcul fiind cel al membrilor fiecărei familii.

“Din cele 72 de locuinţe noi, 51 erau apartamente cu două camere, iar 21, apartamente cu o cameră, adică garsoniere. În baza criteriului de repartiţie, au primit apartamente persoanele căsătorite, care au copii, iar garsonierele au fost repartizate persoanelor căsătorite care nu au copii, precum şi celor necăsătorite”, a declarat Ion Lungu.

Repartiţia efectivă a celor 72 de locuinţe va începe de luni, 16 iunie, până vineri, 20 iunie.

Pentru a primi cheia locuinţei care le-a fost repartizată, beneficiarii ANL trebuie să se prezinte la camera 41 de la sediul Primăriei Suceava, pentru a încheia documentele de închiriere a acestor apartamente şi pentru a achita garanţia stabilită în Consiliul Local.

Aceasta a rămas la acelaşi nivel ca şi anii trecuţi, de 1000 de lei pentru o garsonieră şi de 1500 de lei pentru un apartament. Propunerea de dublare a cuantumului acestor garanţii, pentru a putea fi acoperite eventualele facturi neplătite de către locatari a fost respinsă, în cadrul penultimei şedinţe de Consiliu Local.