vineri, 6 iunie 2008

Ploile din judeţ fac pagube importante


Actualitate




inundatie Prefectul de Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat, vineri, că ploile torenţiale căzute joi seară, au provocat inundaţii în municipiul Câmpulung Moldovenesc şi oraşul Gura Humorului, din cauza colmatării unor canale de scurgere. Băişanu a spus într-o conferinţă de presă că aversele înregistrate au fost de 42 l/mp la Poiana Stampei şi de 42,3 l/mp la Prisaca Dornei.

Prefectul a arătat că în urma precipitaţiilor căzute, podeţul de pe pârâul Izvorul Malului s-a colmatat, ceea ce a dus la inundarea a şase curţi ale unor gospodării, curtea unei firme, trei beciuri, două adăposturi de animale, două anexe gospodăreşti, aproximativ două 2 hectare teren arabil, DN 17 pe o lungime de 100 m şi colmatarea a două fântâni. Băişanu a informat că Detaşamentul de Pompieri din Câmpulung Moldovenesc împreună cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit cu trei autospeciale, trei motopompe, trei excavatoare şi o autobasculantă pentru decolmatarea podeţului ce traversa DN17 şi pentru evacuarea apei din mai multe locaţii.

Totodată, în Gura Humorului s-a intervenit, într-un caz, pentru decolmatarea unui canal tehnologic din municipiul Gura Humorului, care prezenta pericol de inundare a unei gospodării şi într-un alt caz pentru evacuarea apei din curtea şi subsolul unei locuinţe şi decolmatarea canalului din imediata apropiere.

Băişanu consideră că autorităţile locale vor trebui să facă eforturi pentru a repune în funcţiune sistemul de scurgere şi de drenare a apelor, întrucât în prezent, mai multe sisteme de drenare nu sunt funcţionale şi este necesară decolmatarea canalelor de scurgere care sunt astupate.