vineri, 29 august 2008

Carcalete îl face "vătaf" pe Băişanu

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, democrat-liberalul Petru Carcalete, l-a acuzat pe prefectul judeţului, Alexandru Băişanu, că se comportă ca un vătaf în cadrul şedinţelor de Colegiu Prefectural la care participă şefii instituţiilor deconcentrate sucevene. Afirmaţiile lui Carcalete vin după ce Alexandru Băişanu i-a solicitat acestuia demisia din funcţie, pentru modul defectuos în care conduce învăţământul sucevean, precizând că nu cunoaşte situaţia în care se află unităţile de învăţământ din judeţ. Băişanu s-a referit la modul în care s-au cheltuit banii alocaţi de Ministerul Educaţiei pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ, adăugând că Petru Carcalete conduce într-un mod defectuos activitatea din învăţământ.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PD-L Suceava, Petru Carcalete l-a atacat pe prefectul judeţului, criticând modul în care acesta conduce şedinţele de Colegiu Prefectural. „Dumnealui a transformat aceste şedinţe într-o tribună politică. Dacă şi-a început campania electorală pentru alegerile de la sfârşitul acestui an, ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de prefect, pentru că este înalt funcţionar public”, a precizat Carcalete.

Şeful IŞJ Suceava a precizat că modul în care Alexandru Băişanu a condus ultima şedinţă de Colegiu Prefectural i-ar fi deranjat pe toţi şefii de instituţii prezenţi. Referindu-se la învăţământ, Carcalete a precizat că prefectul a făcut afirmaţii nefondate la adresa personalului didactic şi a sistemului de învăţământ. „A vrut să dea impresia că se pricepe mai mult la învăţământ decât mine. Poate că a dobândit aceste cunoştinţe în concediul paternal de doi ani pe care l-a avut”, a spus şeful IŞJ Suceava.

Făcând referire la acuzele legate de necunoaşterea situaţiei în care se află şcolile sucevene, Petru Carcalete i-a transmis prefectului că o comisie specială verifică toate unităţile de învăţământ, pentru a prezenta un raport complet cu investiţiile realizate pentru reabilitarea acestora. Mai mult, şeful învăţământului sucevean i-a solicitat prefectului să precizeze ce demersuri a făcut la Guvernul României pentru obţinerea de fonduri necesare şcolilor şi grădiniţelor, în special a celor afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie 2008.

Verificări privind evoluţia profesională a lui Petru Carcalete

La rândul său, prefectul Alexandru Băişanu a precizat că a solicitat deja începerea unor controale pentru stabilirea corectitudinii folosirii fondurilor destinate reabilitării unităţilor şcolare in judeţul Suceava. Băişanu a precizat că în acelaşi timp se fac verificări legate şi de evoluţia profesională a actualului şef al IŞJ Suceava. „Avem informaţii că ceva nu este în regulă. Din acest motiv am sesizat şi Ministerul Educaţiei, şi celelalte instituţii de control abilitate”, a subliniat Băişanu, adăugând că la începutul săptămânii viitoare va prezenta o serie de informaţii noi privind activitatea lui Petru Carcalete la conducerea învăţământului sucevean.