luni, 1 septembrie 2008

Asortaţi bijuteriile cu hainele



Bijuteriile sunt cele care pun şi mai mult în evidenţă ţinuta vestimentară. Acestea reflectă personalitatea la fel de bine ca şi modul în care vă îmbrăcaţi sau vă machiaţi.
Există câteva trucuri de care ar trebui să ţineţi cont pentru a combina cât mai bine bijuteriile cu hainele, în aşa fel încât să vă evidenţiaţi calităţile. Un lucru la care trebuie să fiţi foarte atente este legat de ţesăturile din care sunt realizate hainele pe care le purtaţi. Bluzele din lână se agaţă cu uşurinţă de bijuterii, în special de cercei sau inele. Dacă sunteţi plinuţă, nu trebuie să exageraţi cu bijuteriile. Evitaţi motivele grafice şi pietrele mari, lanţurile groase, medalioanele prea sofisticate.

Bijuterii pentru fiecare
Dacă aveţi părul castaniu, cu reflexe roşcate sau aurii, tenul măsliniu şi vă bronzaţi cu uşurinţă, iar ochii sunt verzi, albaştri sau căprui, bijuteriile potrivite sunt cele din aur galben. În ceea ce priveşte pietrele preţioase, alegeţi-le pe cele albastre, precum turcoazele, ametistul sau safirul. În materie de haine, optaţi pentru culori calde precum maro, auriu, portocaliu sau pentru pasteluri. Evitaţi negrul, albul sau albastrul marin.
Doamnele cu părul blond, pielea deschisă şi ochii albaştri sau verzi trebuie să se orienteze către bijuteriile din aur alb sau argint, cu pietre preţioase precum diamantele sau rubinele. Bijuteriile din aur galben nu se potrivesc cu tenul deschis la culoare. Hainele alese trebuie să fie luminoase: roşu, turcoaz, culoarea prunii, galben, diverse nuanţe de gri sau crem şi evitaţi portocaliul.
Dacă aveţi părul castaniu-roşiatic sau roşcat, tenul pistruiat şi ochii căprui sau verzi, optaţi pentru bijuterii din aur galben sau roşu, accesorii din piele şi pentru pietre preţioase precum coralul sau chihlimbarul. La capitolul haine, alegeţi tonalităţi calde precum albastru petrol, caramel, arămiu sau kaki. Evitaţi negrul, albastrul marin şi roşul.
Dacă părul dumneavoastră este închis la culoare, negru sau castaniu închis, iar tenul este palid sau măsliniu, aveţi ochii căprui, albastru-verzui sau gri-albastru, alegeţi bijuterii din aur alb sau argint. Alegeţi-vă haine în culori vii precum roşu, galben, albastru, roz fucsia.

Cum purtăm bijuteriile
Lanţurile strânse în jurul gâtului se potrivesc cu un decolteu rotund, care scoate în evidenţă bustul şi pot fi combinate cu o pereche de cercei discreţi. Lanţurile lungi care coboară până la nivelul sânilor vă vor scoate în evidenţă bustul. Cele lungi şi subţiri se potrivesc cu o ţinută sobră din ţesături uşoare şi fluide sau cu bluze largi.
Bijuteriile etnice sunt adesea fabricate din metale sau lemn, iar pietrele folosite nu sunt prelucrate. Pentru a le scoate în evidenţă, optaţi pentru haine în culori neutre precum bej, alb sau maro. Evitaţi să combinaţi bijuteriile din lemn cu ţesături imprimate, deoarece acestea vor deveni aproape invizibile.
Brăţările se potrivesc foarte bine atunci când purtaţi fustă, o rochie lungă sau vă îmbrăcaţi în stil hippy. Brăţările rotunde subţiază încheietura mâinii. Dacă îmbrăcaţi o bluză cu mâneci evazate, puteţi purta mai multe brăţări simple din metal. Dacă aveţi o bluză strâmtă, alegeţi o singură brăţară mai lată.
Fie că sunt mici, subţiri sau lungi, cerceii se potrivesc cel mai bine cu o bluză strâmtă, cu decolteu în V. În cazul în care purtaţi cercei din metale şi pietre preţioase, prindeţi-vă părul şi asortaţi-i cu un lănţişor.

Nu vă încărcaţi degetele cu inele
Un lucru pe care nu trebuie să-l neglijaţi este acela de a nu vă încărca mâinile cu inele.
Un inel pe fiecare deget sau mai multe pe un deget este o dovadă de prost gust. Nu interesează pe nimeni câte inele aveţi dumneavoastră în caseta de bijuterii. Important este să ştiţi să asortaţi inelul cu ţinuta vestimentară. Dacă purtaţi o bluză cu mâneci lungi, de culoare închisă, optaţi pentru inele cu pietre colorate. Dacă vă îmbrăcaţi într-o bluză cu mâneci bufante sau în cămaşă, dacă purtaţi o rochie elegantă, optaţi pentru inele discrete din metale preţioase, care vă vor subţia mâna. În cazul unei ţinute de seară, sunt absolut obligatorii inelele din metale şi cu pietre preţioase. Dacă nu aveţi, renunţaţi. În nici un caz nu purtaţi un inel din fier, metal sau plastic atunci când sunteţi îmbrăcată în rochie de seară.