joi, 11 septembrie 2008

Auchan angajează 300 de persoane la Suceava


Auchan România a demarat o amplă campanie de recrutare de forţă de muncă pentru hipermarketul care va fi deschis în octombrie la Suceava, urmând să fie angajaţi până la deschidere 300 de oameni, a declarat joi (11 septembrie 2008) directorul de comunicare al companiei franceze, Mariana Drăgan.
Deja prezent pe piaţa din România cu patru hipermarketuri, Auchan, unul dintre cele mai importante grupuri comerciale din lume, deschide următorul său magazin în octombrie la Suceava, în Iulius Mall.
Auchan România investeşte 20 de milioane de euro pentru construirea şi deschiderea hipermarketului din Suceava, aceasta fiind una dintre cele mai importante investiţii şi în acelaşi timp cel mai mare magazin de acest gen din municipiu, cu o suprafaţă de vânzare de 8.500 de metri pătraţi, 40 de case de marcat şi o parcare de 1.250 de locuri.
Pentru ocuparea meseriilor specifice unui hipermarket, Auchan are nevoie de 300 de angajaţi, care se vor alătura echipei manageriale ce numără 35 de persoane.
Principalele posturi disponibile sunt operatori pentru casele de marcat, lucrători comerciali, agenţi de pază şi protecţie, brutari, patiseri, măcelari, vânzători pescărie, vânzători produse proaspete, vânzători pentru raioanele de produse electronice şi electrocasnice, tehnicieni de întreţinere, recepţioneri pentru marfă.
Auchan caută atât personal cu experienţă, cât şi oameni care se află la început de carieră şi pentru care există programe de formare adaptate fiecărei meserii.
"Dincolo de experienţă, căutăm oameni cu un anumit profil - să ştie să relaţioneze cu clienţii, să fie deschişi şi primitori. În al doilea rând, căutăm persoane cu spirit de iniţiativă, capabile să fie autonome în meseria lor şi să evolueze odată cu dezvoltarea companiei" - a spus Ioana Toşa, director Auchan Suceava. Pe lângă numeroasele formări profesionale şi garanţia unui loc de muncă, angajaţii Auchan beneficiază şi de posibilitatea de a se dezvolta în cadrul companiei, susţinerea şi promovarea angajaţilor fiind unul dintre principiile de funcţionare a hipermarketurilor Auchan peste tot în lume.
Auchan este una dintre cele mai importante companii de retail din lume, cu 437 de hipermarketuri deschise în 12 ţări (Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, România, Rusia, Maroc, China, Taiwan).
Pe lângă hipermarketuri, grupul Auchan deţine şi alte tipuri de magazine: 718 supermarketuri, 272 centre comerciale Immochan, banca Accord.
La nivel mondial, în prezent, Auchan are 186.000 de angajaţi.