vineri, 11 aprilie 2008

Un mod de calcul mai eficient al impozitului cu noua solutie iTAXCollect


SIVECO Romania pune la dispozitia administratiei publice locale un sistem modern de management al colectarii impozitelor si taxelor

Orientarea administratiei locale romanesti spre cetatean devine tot mai vizibila prin actiunile si initiativele sectorului public din ultimii ani. Pentru a instaura o relatie transparenta si moderna cu cetatenii, institutiile publice apeleaza tot mai des la solutiile IT in „lupta” dusa impotriva birocratiei.

„Tehnologia informatiei reprezinta o sursa inca insuficient explorata de administratia publica romaneasca in scopul cresterii eficientei si imbunatatirii proceselor proprii. Ne propunem sa aducem tot mai des fata in fata utilizatorii din sectorul public cu solutii IT fiabile si, cel mai important, adaptate specificul activitatilor din aceasta zona. Noua solutie pe care o propunem administratiei publice locale poarta denumirea de iTAXCollect si reprezinta un produs informatic dedicat colectarii taxelor si impozitelor la acest nivel”, a explicat Viorel Coifan, Business Development Manager – Public Administration in cadrul companiei SIVECO Romania, cu ocazia participarii la evenimentul organizat de ANIAP la sfarsitul lunii martie.

De altfel, compania SIVECO Romania este orientata spre nevoile sectorului public printr-un set de solutii complementare, ce cuprinde atat sistemul informatic integrat SIVECO Applications, cat si solutia de management al documentelor si fluxurilor de lucru SIVADOC, solutia de Business Intelligence SIVECO Business Analyzer sau solutiile tip Infochiosc si Portal. In aceasta gama, iTAXCollect reprezinta un instrument informatic complex care serveste atat intereselor autoritatilor, cat si intereselor individuale de informare ale cetatenilor.

„Punem la dispozitia institutiilor publice o solutie care automatizeaza complet procesul de calcul si actualizare a datelor privind impozitele si taxele datorate de catre cetateni. Intregul proces este simplificat si fluidizat, in conditiile centralizarii datelor si asigurarii unui inalt nivel de securitate a lor. Sistemul urmareste acuratetea si unicitatea datelor, fiind usor de administrat, inclusiv atunci cand ne referim la actualizarea parametrilor de calcul” , explica Viorel Coifan.

iTAXCollect este, de altfel, singura aplicatie de pe piata care a reusit sa implementeze calculul impozitului si gestionarea lui in mod dinamic. Printre alte atuuri ale solutiei se numara si implementarea facila atat a legislatiei la nivel national, cat si a normelor legale emise de catre consiliile locale. Mai mult, sistemul propus de SIVECO Romania este unul deschis, oferind posibilitatea interconectarii lui cu alte aplicatii din domeniul administratiei publice.

iTAXCollect s-a dovedit deja cea mai potrivita solutie de management al taxelor si impozitelor pentru mai multe localitati de pe teritoriul Romaniei, asigurand primariilor beneficiare un management superior al intregului flux de colectare a impozitelor si taxelor. Utilizarea unei tehnologii de cea mai noua generatie aduce un avantaj in plus utilizatorilor sai. In consecinta, propunem iTAXCollect ca o solutie fiabila, rapida, portabila si parametrizabila, capabila sa raspunda nevoilor reale si actuale ale administratiei publice romanesti” , declara Viorel Coifan, Business Development Manager – Public Administration la SIVECO Romania.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava regreta schimbarea prefectului


Presedintele Consiliului Judetean, Gavril Marza, liderul filialei PSD Suceava, a declarat ca are "un sentiment de regret" dupa ce Guvernul a decis retrogradarea lui Orest Onofrei din functia de prefect in cea de subprefect.

Gavril Marza a spus in mandatul lui Orest Onofrei intre Consiliul Judetean si Prefectura a existat o relatie institutionala buna, bazata pe respectarea legii. Totodata, Marza si-a exprimat speranta ca va aceeasi colaborare buna si eficienta, din punct de vedere institutional, si cu noul prefect.
Guvernul a hotarat, pe 9 aprilie, trecerea lui Orest Onofrei din postul de prefect in cel de subprefect, in locul sau fiind numit Stefan Alexandru Baisanu, fost subprefect de Suceava si fost membru PC. Inainte de a deveni functionar public si de a alege intre politica si administratie, Orest Onofrei a fost liderul judetean al PNL Suceava.