miercuri, 7 mai 2008

Au violat şi supus la perversiuni sexuale o elevă

Minţi bolnave



Doi tineri din municipiul Suceava au fost prezentaţi, ieri seară, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzaţi că au violat şi supus la perversiuni sexuale o minoră în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XI-a la un liceu din localitate.

Cei doi suspecţi, Sergiu Fărtăiş, zis „Coco”, şi Gabriel Asaftei, poreclit „Chinezu”, ambii în vârstă de 20 de ani, au fost reţinuţi marţi dimineaţă de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, fiind audiaţi ore întregi de anchetatori.

Fapta de care sunt acuzaţi cei doi s-a petrecut în seara zilei de 28 aprilie a.c., într-o garsonieră din cartierul Zamca.

Anchetatorii susţin că victima se plimba în acea seară, împreună cu o prietenă, prin oraş.

În zona Policlinicii din Areni, fetele au fost acostate de cei doi tineri, pe care victima îi cunoştea din vedere. Eleva în clasa a XI-a a fost luată deoparte de Sergiu Fărtăiş şi, sub ameninţări, tânărul a obligat-o să-şi continue plimbarea împreună cu el. De frica celor doi tineri, adolescenta în vârstă de 17 ani nu s-a împotrivit şi i-a spus prietenei sale că merge cu aceştia.

Adusă aproape cu forţa în garsoniera din cartierul Zamca, minora a fost bătută şi obligată să întreţină raporturi sexuale cu cei doi tineri. După ce aceştia şi-au satisfăcut poftele sexuale, i-au cerut victimei să meargă cu ei la un bar din cartierul George Enescu, unde trebuiau să se întâlnească cu mai mulţi prieteni de-ai lor. Printre aceştia din urmă se afla şi o tânără care, aflând de coşmarul prin care a trecut eleva, i-a dat acesteia pe ascuns telefonul mobil. Minora violată s-a închis în WC-ul barului cu pricina, de unde a ieşit numai după ce părinţii ei, pe care i-a sunat şi le-a povestit prin ce a trecut, au ajuns în localul cu pricina. Minora se afla în stare de şoc, fiind dusă în zilele următoare la un psiholog.

Din informaţiile noastre, ieri, în timpul audierilor, unul dintre cei doi tineri şi-a recunoscut fapta.

Ieri seară, la ora închiderii ediţiei, judecătorii nu se pronunţaseră încă cu privire la propunerea de arestare preventivă a celor doi suspecţi.