miercuri, 2 iulie 2008

Tânără legată cu un şnur de mâini şi de gât, violată şi omorâtă în bătaie

Descoperire macabră



Cadavrul unei tinere în vârstă de 18 ani, victima unei crime, a fost găsit duminică seară, pe un deal de la ieşirea din Suceava înspre Plopeni.

Concluziile medicilor legişti au arătat faptul că tânăra a fost omorâtă cu o cruzime ieşită din comun, fiind violată, supusă la perversiuni sexuale şi snopită în bătaie înainte de a-şi da ultima suflare.

Până ieri după-amiază, anchetatorii nu au ştiut nici cine este victima şi nici nu aveau vreo pistă care să-i ducă pe urmele asasinilor.

Cadavru printre mărăcini

Duminică seară, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că pe dealul unde se construieşte cartierul Tinereţii, la ieşirea din cartierul Burdujeni înspre Plopeni, a fost găsit un cadavru cu identitate necunoscută.

La aproximativ 20-25 metri de ultima casă aflată în construcţie, într-un loc plin de mărăcini, oamenii legii au găsit corpul neînsufleţit al unei tinere, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, care avea mâinile şi gâtul legate cu un şnur de culoare neagră.

Cadavrul prezenta urme vizibile de violenţă, având faţa tumefiată şi plină de leziuni.

Tânără era goală de la brâu în jos, fiind îmbrăcată doar cu un hanorac fără mâneci, cu glugă, de culoare roşie, cu o dungă neagră la cusătură.

„A găsit-o un bărbat care căuta o pungă să culeagă nişte nuci pentru dulceaţă... S-a speriat când a văzut moarta şi a sunat imediat la poliţie.... mi-au arătat poliţiştii fotografii cu ea, dar nu ştiu cine e”, mărturisea, ieri, un bărbat care locuieşte în apropierea zonei în care a fost găsită victima.

Ştrangulată cu un şnur

Încă de duminică seară, locul a fost împânzit de o armată întreagă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic, ancheta fiind coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Suspiciunile anchetatorilor cum că tânăra cu pricina ar fi fost victima unui act criminal au fost confirmate, ieri, în urma necropsiei.

Legiştii au stabilit că victima, rămasă cu identitate necunoscută, a fost lovită de numărate ori cu pumnii şi picioarele în zona capului, după care a fost violată şi supusă perversiunilor sexuale.

Totuşi, cauza morţii a fost ştrangularea, tânăra fiind strânsă de gât cu şnurul cu care a fost legată de asasini.

După aprecierile legiştilor, crima a avut loc în aceeaşi zi în care a fost descoperit şi cadavrul.

„Mi-au arătat fotografia... avea faţa atât de distrusă”

Încă de duminică seară, anchetatorii au audiat zeci de persoane din rândul celor care locuiesc sau lucrează în zonă, dar toţi cei chestionaţi despre identitatea persoanei sau alte indicii au ridicat din umeri.

„Mi-au arătat fotografia... avea faţa atât de distrusă, încât pentru câteva minute am crezut că e o nepoată de-a mea... apoi, am sunat la rude şi am aflat că nepoata mea e bine...”, mărturiseşte unul dintre ciobanii care au stâne în zona în care a fost găsit cadavrul.

Anchetatorii iau în calcul şi varianta ca victima să fi fost omorâtă în altă parte, iar cadavrul abandonat în mărăcinişul unde a fost găsit duminică seară.

Ultimă oră: anchetatorii au deja un suspect

Ieri după-amiază, după ce poliţiştii au întrebat sute de oameni din comunele din zonă dacă o recunosc pe fata din fotografiile victimei, a venit şi prima veste bună pentru anchetatori.

Tânăra găsită fără suflare duminică seară a fost identificată în persoana Danielei Bucevschi, în vârstă de 18 ani, din comuna Pătrăuţi, tatăl fetei, paznic de vânătoare, aflând teribila veste chiar de la anchetatori.

Din informaţiile noastre, aseară, la ora închiderii ediţiei, poliţiştii aveau deja un suspect, însă acesta dispăruse de la domiciliu.

Un prieten de-al victimei le-a spus oamenilor legii că, în zona în care a fost găsită Daniela Bucevschi, obişnuiau să meargă deseori împreună, de cele mai multe ori la plajă.

Vom reveni cu amănunte în ediţia de mâine.

Tenisul, un punct de atracţie pentru copii suceveni

Terenurile din complexul “Unirea” au găzduit la finele săptămânii trecute partidele din cadrul Campionatului Judeţean la tenis pentru copii. Participarea a fost una destul de numeroasă, însă meciurile au fost realmente disputate.


În întrecerea masculină la categoria 13-14 ani pe primele poziţii ale clasamentului final s-au situat în ordine Vlad Airinei, Tudor Găitan, Nicu Bivol, Călin Crudu şi Călin Rusu. La categoria 15-16 ani cel mai bun s-a dovedit a fi George Rusu, Airinei Vlad şi Tudor Găitan fiind cei clasaţi pe locurile II şi III.


La feminin, la categoria 10-12 ani, la care s-a jucat doar dublu, finala a revenit perechii Diana Jalbă/Samela Andronic care a învins în meci direct echipa Mara Croitoru/Ana Maria Iacoban.Toţi participanţii au primit premii, cupe şi diplome din partea organizatorilor, Clubul Sportiv “Select”, DSJ şi CSM Suceava.

Prefectura chestionează cetăţenii cu privire la calitatea serviciilor

Instituţia Prefectului Judeţului Suceava chestionază cetăţenii cu privire la calitatea serviciilor oferite de angajaţii săi. Astfel, cei care vin cu probleme la Prefectură vor primi câte un chestionar privind „opinia cetăţeanului” pe care după completare îl vor introduce într-o „cutie cu opinii”. Periodic, aceste chestionare vor fi analizate şi, în funcţie de rezultate, se vor lua măsuri de îmbunătăţire a activităţii instituţiei. „Politica Instituţiei Prefectului - Judeţul Suceava este de a da o nouă dimensiune conceptului de „administrare” în sensul creşterii nivelului de satisfacere a cerinţelor utilizatorilor serviciilor acestei instituţii prin asigurarea transparenţei decizionale, reducerea birocraţiei şi îmbunătăţirea continuă a serviciilor. Viziunea Instituţiei Prefectului este de a deveni partenerul de încredere al cetăţenilor, instituţiilor şi structurilor locale, judeţene şi europene pentru îndeplinirea atribuţiilor legale. Pentru Prefectură calitatea înseamnă cetăţeni mulţumiţi de serviciile publice furnizate, îndeplinirea atribuţiilor legale în condiţii de eficienţă, transparenţă şi îmbunătăţirea continuă a activităţii”, a declarat prefectul Ştefan Alexandru Băişanu.

Probe de bac pentru o singură persoană

Peste 6000 de absolvenţi de liceu vor susţine miercuri examen scris la 75 de discipline de concurs, iar în judeţ există materii de examen la care vor participa câte un singur candidat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, „proba de astăzi este cea mai diversă probă de examen şi există câteva discipline de concurs la care s-au înscris câte unul sau doi candidaţi”. Desen construcţii şi instalaţii, exploatare poştală, măsurători speciale în telecomunicaţii, pregătire sportivă teoretică, sunt câteva dintre disciplinele de concurs la care vor susţine examen câte un candidat pentru fiecare materie menţionată. Cei mai mulţi dintre candidaţi, şi anume 715 , vor susţine proba la marketingul afacerilor, pe locul următor fiind cei 499 de concurenţi care vor da examen la anatomie, genetică şi ecologie umană. Examenul de bacalaureat se va încheia joi cu ultima testare scrisă sau practică a candidaţilor, la o disciplină la alegere din afara ariei curriculare a profilului. Ultima probă se va susţine la 25 de discipline, şi aproape jumătate dintre concurenţi au ales să dea examenul la sport. Potrivit evidenţelor IŞJ, 3465 din cei peste 6000 de candidaţi, vor da proba la sport. Alţi 2450 de candidaţi susţin examenul la geografie, 292 de absolvenţi la istorie şi 100 de concurenţi la logică. Pe 5 iulie se vor afişa rezultatele acestei sesiuni de bacalaureat.

Onofrei coordonează comitetul de constituire a ATOP

Subprefectul Orest Onofrei va coordona Comitetul de organizare pentru nominalizarea membrilor Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică a Judeţului Suceava (ATOP). Din acest comitet mai fac parte în calitate de membri Vasile Ilie- vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel–Cristian Papuc – Comisar de poliţie, şef de serviciu din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava şi consilierii judeţeni Marius Vatavu (PD-L), Angela Zarojanu (PNL) şi Roman Stecyk (PSD). Ordinul de numire a Comitetului de organizare a fost semnat de prefectul Ştefan Alexandru Băişanu.

Cu DN17 la Bucureşti

Un raport cu neregulile constatate de către instituţiile statului la firnele care lucrează la modernizarea DN17 ce leagă Suceava de Vatra Dornei va poposi în aceste zile pe masa ministrului transporturilor, Ludovic Oran. Cel puţin aşa a promis prefectul Ştefan Alexandru Băişanu care s-a arătat revoltat de faptul că societăţile de construcţii nu respectă legislaţia în vigoare. „Din verificările pe care le-au făcut o serie de instituţii descentralizate la firmele contructoare au ieşit în evienţă o serie de probleme şi anume faptul că nu lucrează cu acte în regulă şi mă refer la maşinile pe care le folosesc cu numere de Grecia, la faptul că nu respectă legislaţia de mediu care ar trebui să fie obligatorie pentru constructori atât la nivelul oamenilor angajaţi cu sau fără carte de muncă. În urma acestor controale efectuale de cei de la instituţiile abilitate vom face un raport serios care va fi prezentat ministrului transporturilor urmând ca după aceea să se ia măsurile de rigoare”, a declarat Băişanu. El a adăugat că autorităţile sucevenenu pot accepta „ca nişte firme venite din străinătate să nu-şi facă datoria, să nu se încadreze în termenii contractuali iar colac peste pupăză să lucreze doar aşa cum le taie capul fără a respecta legislaţia în vigoare”.

Bucovina Ecotermgaz îşi aşteaptă sfârşitul

Firma Bucovina Ecotermgaz prin intermediul căreia Consiliul Judeţean implementează proiectul „utilităţi şi mediu la standarde europene” nu va participa la licitaţia pentru desemnarea operatorului reţelelor de gaz din judeţul Suceava organizată pe 3 iulie la Ministerul Economiei. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că societatea al cărei acţionar majoritar este Consiliul Judeţean nu are certificatul fiscal de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice din cauza datoriilor la bugetul de stat. Gheorghe Flutur a declarat că nu va închide această societate însă viitorul ei rămâne incert. „O să facem o analiză să vedem care sunt paşii următori pentru acest proiect însă interesul nostru este să ajungă gazul în cât mai multe localităţi şi de aceea trebuie să găsim soluţii. Sunt mai multe probleme la această societate. Vom vedea care va fi soarta societăţii dar interesul meu este să continuăm proiectele în care CJ este angajat. Nu sunt adeptul ca să închidem această societate. Facem analiza şi vedem care e ieşirea”, a declarat Flutur.

Julia Jianu face rochii de mireasă de 10.000 de euro

Cântăreaţa Julia Jianu şi-a descoperit o nouă pasiune, şi anume aceea de designer vestimentar, informează cotidianul Atac. Vedeta a fost ani buni imaginea pentru rochii de mirese a creatoarei Oana Comănescu iar pe parcursul acestui contract de imagine, şi-a dat seama că i-ar plăcea să fie ea însăşi designerul unor astfel de rochii. Astfel că, Julia a luat frumos creionul în mână şi s-a pus pe treabă. „M-am săturat să văd peste tot aceleaşi rochii cu corset şi tot felul de brizbrizuri. Am hotărât împreună cu Oana să realizăm o linie de rochii de mireasă de lux, care să aducă şi în România tendinţele de afară. Aşa că ne-am pus pe desenat şi pot spune că ne-a ieşit ceva extraordinar. Materialele sunt aduse din Italia, şi sunt aceleaşi pe care le folosesc şi cei de la Dior, deci vor fi de o calitate excepţională”, a declarat cântăreaţa. Lansarea aceste colecţii va avea loc peste două săptămâni la o piscină din capitală, iar preţul unei rochii se va ridica lejer la sume cuprinse între 4.000 şi 10-15.000 de euro.

Gabriela Cristea şi Marcel Toader şi-au luat casă la Corbeanca

Nu le pasă că toată lumea îi bârfeşte şi nu-i văd împreună. Gabriela Cristea şi Marcel Toader continuă să-şi trăiască nestingheriţi povestea de iubire şi se aud din ce în ce mai des clopote de nuntă, informează cotidianul Atac. Vedeta ce prezintă emisiunea „Noră pentru mama” la Kanal D şi iubitul ei şi-au luat casă în Corbeanca de care sunt foarte încântaţi. Omul de afaceri şi bruneta şi-au dorit o locuinţă cât mai mare şi cu o grădină de invidiat, iar acum le au pe amândouă. Are încredere în Marcel şi mărturiseşte că sfaturile unora şi altora nu o influenţează deloc şi girează cu iubirea sa pe businessman. Cu timpul, se vor muta la Corbeanca şi vor face naveta la Bucureşti. În ceea ce priveşte nunta, nu vor să vorbească despre această temă, dar prietenii se pregătesc deja de petrecere.

FC Cetatea Suceava ratează amicalul cu Ceahlăul Piatra Neamţ

FC Cetatea Suceava a ratat meciul amical cu Ceahlăul Piatra Neamţ care urma să se dispute ieri de la ora 18.00 din cauza lipsei unui mijloc de transport. Jucătorii suceveni erau pregătiţi să se “îmbarcheze” însă, spre marea lor surpriză, n-a apărut niciun autocar la orizont.


Se pare că există nişte datorii către firmele care au transportat gruparea suceveană şi din cauza faptului că nu au fost achitate, deplasarea nu a mai fost realizată. Această întâmplare a lăsat un gust amar tuturor celor care mizau pe un “traseu lin” şi o pregătire perfectă pentru sezonul de Liga a II-a. Pentru moment s-a creat o stare de nervozitate în interiorul echipei, una care a completat o altă “serie” de mici nemulţumiri mai vechi, lucru care trebuie rezolvat de cei care se ocupă de soarta fotbalului sucevean.

Sucevanul Goian ameninţat cu banca de rezerve

Finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, a declarat, marţi, că fundaşul Dorin Goian va fi rezervă la Steaua dacă va mai da declaraţii în presă referitoare la un posibil transfer al său la o echipă din străinătate.


La întrebarea: "Negociaţi un transfer al lui Goian la Dinamo Kiev?", Gigi Becali a răspuns ironic: "Da, el ştie. Îl dau pe cât vrea el. Îl las să plece pe cât vrea el", revenind apoi şi anunţând că Dorin Goian va fi rezervă la Steaua. "Să vedeţi cum o să stea el la Steaua pe bancă ca să-i arăt eu. El vorbeşte de vrăjeală la Steaua. Ce vrăjeală? Păi dacă nu-l caută nicio echipă... Trebuie să-l dau pe cât vrea el? O să stea rezervă şi o să vorbească cu presa. Trebuia să vorbească cu mine, nu să dea declaraţii. N-am ce să vorbesc cu el. Când o să înceapă meciurile o să-l vedeţi pe bancă, rezervă. O să stea pe bancă, să vedem dacă mai vorbeşte aşa", a spus Gigi Becali.


Conform presei internaţionale, Goian este în atenţia echipelor Dinamo Kiev, Panathinaikos Atena, Aston Villa, Newcastle United, Manchester United, Blackburn Rovers, Spartak Moscova, şahtior Doneţk, Betis Sevilla, Lazio Roma, US Lecce, Werder Bremen, Borussia Dortmund sau VfB Stuttgart.