luni, 18 august 2008

PDL, dezamăgit de implicarea insuficientă a Guvernului în ajutorarea sinistraţilor

Supărare


Democrat liberalii suceveni şi-au exprimat dezamăgirea faţă de lipsa de colaborare cu celelalte partide din judeţ în acţiunea de ajutorare a sinistraţilor, dar şi de insuficienta implicare a Guvernului în restabilirea situaţiei în zonele calamitate. „Cei de la alte partide ne-au criticat că ne facem imagine, lucru care este absolut nereal, însă ei nu s-au implicat în mod concret conform posibilităţilor pe care le-ar fi avut. Noi suntem partid de opoziţie şi membrii noştri au făcut eforturi extraordinare pentru a ajuta aceşti oameni”, a declarat secretarul executiv al PD-L Suceava, Cristina Iordăchel, care a amintit că peste 100 de TIR-uri cu ajutoare de la organizaţiile PD-L din ţară au ajuns până acum la sinistraţii suceveni. Iordăchel a precizat că democrat-liberalii s-au aşteptat la o colaborare între organizaţiile de femei ale partidelor din judeţ, precum şi la o implicare „mai activă şi mai completă” din partea Guvernului. „Eu cred că guvernul ar fi trebuit să aloce în mod realist fonduri, corelate cu nivelul pierderilor care există. Ceea ce s-a alocat este total insuficient. De asemenea, ar fi trebuit să manifeste mai multă bunăvoinţă faţă de fondurile alocate Consiliului Judeţean, chiar dacă acesta este condus de domnul Gheorghe Flutur deoarece prin Consiliul Judeţean se pot rezolva foarte multe probleme, în primul rând refacerea infrastructurii”, a mai spus Iordăchel.

Omorâtă în timp ce mergea pe marginea drumului

Şofer neatent



O femeie în vârstă de 66 de ani a fost accidentată mortal de un şofer, în timp ce se deplasa regulamentar, pe marginea drumului. Accidentul s-a petrecut duminică dimineaţă, în jurul orei 9.00, pe DN 17, în oraşul Frasin. Victima, Oltea S., localnică, a fost luată pe sus de Constantin L., în vârstă de 34 de ani, din comuna Cârlibaba, aflat la volanul unui autoturism „Opel Astra”, care venea de pe sensul opus de mers şi intrase într-o depăşire. Poliţiştii de la circulaţie care au cercetat cazul au stabilit că vinovat de producerea accidentului se face şoferul, care nu a păstrat distanţa regulamentară de mers. Acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

PSD şi PDL Suceava, împotriva eliminării imunităţii parlamentarilor

Frăţia opoziţiei



Doi deputaţi suceveni ai opoziţiei, Mirela Adomnicăi, de la PSD şi Eugen Uricec, de la PDL, s-au pronunţat, luni, împotriva eliminării imunităţii parlamentarilor.Deputatul Mirela Adomnicăi, membru al Comisie juridice a Camerei Deputaţilor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că imunitatea demnitarilor este necesară arătând că instituţia imunităţii nu este „o invenţie românească”.Adomnică a apreciat că imunitatea demnitarilor este o instituţie întâlnită în ţările europene civilizate şi nu crează piedici în calea actului de justiţie. Ea a subliniat că, în cazul membrilor Guvernului, instituţia imunităţii asigură şi eficienţa funcţionării Executivului. „Dacă am avea miniştri care stau toată ziua pe la uşa instanţelor, cum ar mai funcţiona Guvernul?”, s-a întrebat deputatul.Adomnicăi a amintit că imunitatea este acordată parlamentarilor pentru opiniile politice, membrilor Executivului pentru activitatea în funcţie, iar preşedintele ţării are „imunitate totală” arătând că aceasta a fost dovedită în „cazul Mihăileanu”.Ea a precizat că propunerea făcută de preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu a fost discutată în Departamentul juridic al partidului unde se discută propuneri pe teme juridice şi că, în această situaţie nu are argumente care au stat la baza propunerii.La PDL, împotriva eliminării imunităţii s-a pronunţat deputatul de Suceava Eugen Uricec. Acesta a afirmat, în conferinţă de presă, că i s-a părut „surprinzător şi incredibil” că Mircea Geoană a abordat acest subiect, după ce deputaţii PSD au votat împotriva trimiterii în judecată a deputaţilor Adrian Năstase şi Miron Mitrea. „Este un subiect care poate fi discutat, dar imunitatea trebuie să rămână. Parlamentarii din celelalte ţări ale Uniunii Europene au imunitate. Pentru PSD mi se pare un subiect demagogic, electoral, ieftin”, a afirmat Eugen Uricec.

Copil de 4 ani, omorât de o maşină

Tragic



Un copil în vârstă de patru ani a fost omorât de o maşină după ce a ieşit brusc în faţa şoferului. Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 15.00, pe DJ 208 D, în comuna Hînţeşti. Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Alexandru D., în vârstă de 34 de ani, localnic, aflat la volanul unui autoturism Dacia 1310, a lovit violent un copil de patru ani, tot din Hânţeşti, care s-a angajat în traversare prin loc nepermis şi fără a se asigura. Transportat la Spitalul Judeţean Suceava cu leziuni grave, copilul a decedat câteva ore mai târziu. Şoferul a fost verificat cu alcooltestul, rezultatul fiind 0, după care a ajuns la spital, unde i s-au recoltat probe biologice. Accidentul mortal de la Hînţeşti reprezintă doar un episod dintr-o serie de evenimente rutiere în care au fost implicaţi copii şi tineri.Tot duminică, o fată de 15 ani a fost accidentată grav, după o traversare imprudentă. Un şofer de 28 de ani, Ştefan R., din Valea Moldovei, aflat la volanul unui autoturism Opel Astra pe drumul judeţean 209 K, în Volovăţ, s-a trezit în faţă cu Laura B., care s-a angajat în traversare prin spatele unui autoturism oprit, şi fără să se asigure. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal din Rădăuţi, unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio- cerebral acut deschis, sângerare din urechea dreapta, sindrom piramidal stâng, leziuni care au necesitat transferul la Spitalul Judeţean Suceava. Din primele estimări, Laura B. are nevoie de 55-60 de zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca. În ultimele zile, pe raza judeţului s-au mai înregistrat încă două accidente rutiere soldate cu rănirea unor copii, de 15, respectiv 12 ani. În toate cazurile accidentele s-au petrecut din cauza imprudenţei minorilor, care au traversat strada fără a se asigura.