joi, 12 februarie 2009

Groposila: “Blocajul financiar face ravagii in randul firmelor”

Conform informatiilor furnizate de Oficiul Registrului Comertului 113 firme constantene si-au declarat falimentul in cursul lunii ianuarie. Perspectivele sunt sumbre, in conditiile in care criza economica incepe abia de acum sa-si faca simtita prezenta in activitatea firmelor mici si mijlocii.

“Acesta e numai inceputul. O sa constatati ca, in cursul acestui an, mortalitatea in zona IMM-urilor va fi foarte mare. In urma adoptarii bugetului, singura masura fiscala concreta care a fost adoptata a fost cresterea contributiilor sociale cu 3,3%, ceea ce este o presiune in plus pentru angajatori. Este inacceptabil ca, in plina criza economica, in conditiile in care se doreste ca masurile care sa fie luate sa fie masuri anticriza, sa marim fiscalitatea” a declarat pentru Radio Sky directorul Patronatului IMM-urilor, Iulian Groposila.

“Nimeni nu poate sa evalueze in termeni fiscali foarte clari care va fi sfarsitul acestei crize. Mediul economic este intr-un picaj vertiginos. Vreau sa va spun ca economia romaneasca este in cadere libera. Blocajul financiar face ravagii in randul firmelor” a completat sumbru Groposila.

0 comentarii: