marți, 11 decembrie 2007

Fotbal – Juniori republicani >> Rezultate bune pentru juniorii Cetăţii Suceava


Sport



juniori Au încheiat turul de campionat şi echipele de juniori „republicani”, A şi B, ai Cetăţii Suceava, echipe care activează în Campionatul Naţional. În aceste formaţii sucevene sunt cuprinşi tot ce are mai bun, în materie de juniori, divizionara din Liga a III-a, Cetatea Suceava. Echipele sunt alcătuite pe criterii de vârstă, stabilite de Federaţia Română de Fotbal, şi evoluează în Seria a II-a, alături de formaţii cu tradiţie în creşterea tinerelor speranţe fotbalistice: Poli Iaşi, Noua Generaţie, Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Vaslui sau Sport Club Bacău.

Juniorii „B” au la timonă pe prof. Aurel Constantin şi au avut în acest tur de campionat un parcurs foarte bun, din 14 jocuri au pierdut doar unul, la CFR Paşcani cu 0-1 şi au înregistrat trei rezultate de egalitate. Profesorul Constantin ne-a spus: „Am pierdut în mod surprinzător la Paşcani un joc pe care l-am avut în mânecă, dominat de noi în marea parte a întâlnirii. Am ratat numeroase ocazii, dar fotbalul rămâne fotbal. Şi în jocul pe care l-am disputat la Iaşi, cu Noua Generaţie, terminat la egalitate 2-2 în ultima etapă a turului, am condus cu 2-1 până în ultimul minut de joc şi eram peste ei încât portarul nostru stătea pe linia de 16 m. O minge respinsă de apărătorii ieşeni ajunsă în cercul de la centrul terenului a fost şutată de la 45 de metri peste portar şi am pierdut puncte preţioase. Sunt mulţumit de felul cum au jucat băieţii mei, mai ales apărătorii Cezar Ciurlă, Matei şi Rotariu. O deosebită eficacitate a avut şi vârful de atac Jalbă, autorul a 21 de goluri”.

În acest tur de campionat prof. Constantin a folosit următorul lot de jucători: Mierlă şi Gavriloaia – portari, Ciurlă, Matei, Azaharioaiei, Galeş, Rotariu, Duman, Moldovan, Plămadă, Avrămia (născut 1992), Iacobăţ, Burlea, Chiţescu, Cuciureanu, Ignat. Să spunem că limita de vârstă este 1991 la juniori „B”.

Juniorii „A” pregătiţi de prof. Silviu Stănescu a avut meciuri mai grele decât juniorii mici, deoarece au avut în faţă echipe care au avut în componenţă jucători aflaţi la limită de vârstă, născuţi 1989, iar copiii lui Stănescu sunt toţi născuţi în anul 1990. Ei alcătuiesc un nucleu de jucători care lucrează împreună de trei ani şi vor mai avea drept de joc la juniori şi în ediţia viitoare de campionat. Atât în lotul juniorilor „B”, cât şi în cel al juniorilor „A” se află câţiva jucători foarte talentaţi care se pregătesc la lotul de seniori cu antrenorii Marian Pană şi Florin Cristescu: Breniuc, Stanescu, Moldovan, Corneanu. Ei completează tinerii aflaţi la vârsta junioratul alături de Halip, Lupu, Leuciuc sau Constantin, în care antrenorul Marian Pană îşi pune mari speranţe pentru lotul de seniori în evoluţia echipei din Liga a III-a în returul din 2008.

Faptul că cei talentaţi dintre juniorii Cetăţii se pregătesc cu prima echipă este un fapt îmbucurător, mai ales pentru viitorul tinerilor jucători. Sunt probleme mari cu bazele sportive, lipsa terenurilor de joc şi de antrenament creează mari probleme conducătorilor Cetăţii Suceava. Juniorii „A” se pregătesc pe terenul de rugbi de la Complexul Unirea. Juniorii „B” mai poposesc pe la terenul de la L.P.S., iar amândouă echipele îşi dispută meciurile de campionat duminică de la ora 12.00 şi 14.00 pe terenul 1 Mai din Iţcani, care nu este chiar ce şi-ar dori jucătorii şi antrenorii lor.

În această toamnă, pentru juniorii A au jucat: Pascal, Prutean şi Munteanu – portari, R. Breniuc, D. Duman, A. Ciurlă, B. Daniliuc, I. Rusu – apărători şi mijlocaşi, F. Corneanu, V. Stanescu, I. Pelepco – mijlocaşi, Ţibulcă, Sumanari, Golovca, Boca – înaintaşi.

0 comentarii: