marți, 11 decembrie 2007

Elevii de clasa a opta dau azi a doua teză unică


Peste 8000 de elevi suceveni de clasa a opta dau astăzi cea de-a doua teză cu subiect unic din acest semestru, la istorie sau geografie, în funcţie de opţiuni. Examenul va începe la orele 12:00 şi va dura până la ora 14:00. Prima teză cu subiect unic din acest an şcolar a fost susţinută pe 5 decembrie, la matematică, de aproximativ 17.000 de elevi suceveni de clasa a şaptea şi a opta. Astăzi vor da teză peste 8000 de elevi, numai de clasa a opta.
Inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu a declarat că „hârtia tipizată pentru organizarea testelor s-a plătit din banii Inspectoratului Şcolar, şi a costat aproape 8000 de lei”. Acesta a precizat însă că din anul şcolar viitor, şcolile vor trebui să-şi plătească aceste cheltuieli de organizare a tezelor cu subiect unic.
Pe 14 decembrie, elevii de clasa a şaptea şi a opta vor da ultima teză din semestru, cea la limba şi literatura română.
Eventualele contestaţii pot fi depuse pe 11 ianuarie 2008.
De la prima teză cu subiect unic au absentat 207 elevi de clasa a şaptea şi 195 de elevi de clasa a opta.
Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Vasile Monacu, teza la matematică s-a desfăşurat în condiţii normale, subiectele au fost dezarhivate şi multiplicate pentru toţi elevii la timp şi nu au existat incidente nedorite.

0 comentarii: