marți, 11 decembrie 2007

Prefectul Onofrei îl va informa pe Premier de recomandările privind participarea „mai rezervată” la şedinţele Colegiului prefectural a unor instituţii


Actualitate



oOnofreiO parte din şefii de instituţii de stat din judeţul Suceava se prevalează de unele documente provenite de la instituţiile centrale sau regionale care le tutelează prin care li se sugerează să fie mai rezervate la a participa la acţiunile instituţiilor Prefecturii, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Orest Onofrei considerând această situaţie anormală. Pentru a acoperi absenteismul de la şedinţele organizate de Prefectura Suceava, drept scuză, unele servicii de stat din judeţ trimit instituţiei adrese pe care la rândul lor le primesc de la nivel central sau regional, prin care li se arată că nu au legătura cu Prefectura şi că nu sunt instituţii deconcentrate, a precizat prefectul Orest Onofrei, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că ultimele trei adrese de acest gen au fost transmise de Inspectoratul în Construcţii, Protecţia Consumatorului şi Oficiul Judeţean de Cadastru. „Li se spune că nu sunt servicii deconcentrate şi nu au legătură cu Prefectura, de parcă ar fi ceva rău să fii instituţie deconcentrată, că ar fi ceva peiorativ”, a spus Orest Onofrei.

Acesta a precizat că din Colegiul Prefectural fac parte toate instituţiile de stat cu reprezentare în teritoriu pentru că doar prin colaborare între instituţii se pot pune în practică politicile guvernamentale. Prefectul Onofrei a argumentat cu faptul că într-un judeţ „nu pot fi strategii rupte de realităţile locale” şi a arătat că şefilor acestor instituţii li se transmite să fie „mai rezervaţi” la a participa la acţiunile Prefecturii, dar când se întâmplă un eveniment din respectivul domeniu, „este vinovată Prefectura”.

Orest Onofrei crede că premierul nu agrează acest mod de lucru şi a decis să înainteze o adresă Guvernului prin care va aduce la cunoştinţă această situaţie.

Totuşi, acesta a mai adăugat că, în afară de aceste adrese nu are probleme de comunicare şi colaborare cu şefii instituţiilor de stat din judeţ.

0 comentarii: