marți, 11 decembrie 2007

OPINIE: „Penibilul” MAX de la PD Suceava


Politica



mihai_stefanoaiaSecretarul general al organizaţiei municipale Suceava a PD, Mihai Ştefănoaia, alias MAX, pentru cercul larg de prieteni, mai ales cei din Bazarul Suceava, a “salutat” luni, decizia structurilor centrale a PD de a înfiinţa un nou partid, PDL, alături de PLD. Acesta, alături de alţi doi membri ai PD Suceava, vicepreşedinţii Mugur Colăţan şi Cătălin Popescu nu au făcut altceva, timp de aproximativ 30 de minute decât să „salute” decizia luată la Bucureşti.

Ştefănoaia a mai avut, înainte de „salut” şi un discurs anti-PSD Suceava şi anti-Mîrza dovedind încă odată, dacă mai era cazul că este încă tributar unor tare politice şi că nu se poate desprinde de o temă de mult expirată, cea a faptului că PSD ar fi continuatorul PCR-ului. MAX, care face politică de puţină vreme, a uitat că până în 2006 PD a făcut parte din Internaţionala Socialistă şi se bătea de la egal la egal cu PSD pentru răspunsul corect la întrebarea cine deţine licenţa pentru termenul de socialist.

În anul 2006 PD s-a decis că nu mai este socialist şi că foarte bine i-ar prinde doctrina populară, dacă se poate spune că Popularii Europeni au o doctrină anume, şi a basculat urgent pe dreapta eşicherului politic. Fără să dea prea multe explicaţii şi fără să fi fost consultate, în realitate, organizaţiile din teritoriu. Dar asta lui Max e posibil să-i fi scăpat din vedere.

Ce nu i-a scăpat însă a fost ordinul lui Băsescu, alias Zeus, că cele două partide păstorite de el, PD şi PLD trebuie să fuzioneze şi să creeze un partid mare şi puternic. Deci, Max a decis că e momentul să anunţe că organizaţia municipală Suceava „salută” decizia de creare a PDL-ului, sau cum s-o fi numind în final melanjul dintre cele două formaţiuni, şi că toţi din PD Suceava stau drepţi în faţa ordinului venit de la centru.

Max nu a fost în stare, preţ de o conferinţă de presă să spună altceva decât că PD Suceava a avut rezultate deosebite dar că se înclină în faţa deciziilor de la centru. Cu alte cuvinte Max a spus adio declaraţiilor de până acum ce vizau reforma clasei politice şi a PD în general şi s-a aliniat corului de salutişti la adresa deciziei lui Zeus.

Nimic mai mult. De altfel toate declaraţiile secretarului general al PD Suceava şi aşa zisele sale editoriale din perioada de campanie nu au fost altceva decât replici la scară redusă a declaraţiilor lui Traian Băsescu sau a frustrărilor acestuia. De aia nu mă miră că nu mai are nici un fel de replică la ce se întâmplă în ţară cu PD şi mai ales la ce se prefigurează a se petrece la Suceava, unde PLD-iştii sunt pregătiţi să preia cuţitul şi furculiţa de la PD-işti şi să-i lase pe aceştia cu gustul dulce-acrişor al unor rezultate obţinute şi a unor eforturi fără precedent pe care nimeni nu le mai ia în calcul. Pentru MAX lucrurile se vor complica în perioada următoare însă acesta e un alt subiect, mult mai spumos.

0 comentarii: