marți, 11 decembrie 2007

Nici Poliţia, nici Parchetul, dar nici Curtea de Apel Suceava nu îşi recunosc vreo vină

El a stat 5 zile în beciurile IPJ, doar pentru că aşa au vrut muşchii unor nemţi, care nu şi-au verificat scriptele > În afară de Constituţia României, toate tratatele internaţionale la care România este parte au fost încălcate, inclusiv Declaraţia Universală a Drepturilor Omului > Informaţii de ultimă oră acreditează că preşedintele Secţiei penale a Curţii de Apel Suceava, Maria Andrieş, a cerut în scris Direcţiei de Drept Internaţional şi Tratate a Ministerului Justiţiei revizuirea normei privind comunicarea mandatelor de arestare internaţionale, în sensul unei comunicări cât mai complete a dosarelor penale internaţionale


Articolul 20 al Constituţiei României spune clar că dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.

“Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile”, se spune negru pe alb în Legea fundamentală a României.

În articolul 1 al Constituţiei României se spune că ţara căreia îi suntem arondaţi (în calitate de plătitori de taxe şi impozite grase, ca să nu mai amintim patriotismul inerent, gras şi acela), este stat independent, şi, printre altele, suveran.

În 2007, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, în plină isterie antinaţională românească declanşată la nivel european, un cetăţean al republicii denumită România, pe nume Vasile Bodaş, de 29 de ani, din Vicovu de Sus, a fost luat pachet de poliţiştii suceveni, din casa lui, din Vicovu de Sus, şi depus în arest, pentru 30 de zile, doar pentru că aşa dictau nişte nemţi de la Parchetul din Stade, Germania, care uitaseră că mandatul lor de arestare pentru furt, împotriva românului (apropo, dictat nu de către o instanţă, nu de către judecători, ci de către nişte procurori, cum nu mai e la noi demult) fusese revocat.

Românul, obiect al Constituţiei României, care spune că nicio persoană nu poate fi arestată în mod abuziv, al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului şi al celorlalte pacte şi tratate la care România este parte şi care arată, toate, în universalitatea şi particularitatea lor, că nici măcar o maimuţă din lume, darămite o persoană umană, nu poate fi arestată fără un prealabil proces drept (prin proces drept înţelegând mai mult de câteva ore), a stat, în perioada 1 - 6 decembrie, în arestul IPJ Suceava, în urma unei decizii (de câteva zeci de minute) a Curţii de Apel Suceava, 5 (cinci) zile. După care, subit, a fost pus în liberate, pentru că nemţii şi-au adus aminte că au greşit.

Poliţia Suceava nu şi-a cerut minime scuze faţă de sucevean, preferând să-l descătuşeze şi atât. Reamintim: suntem, în ciuda faptului că am intrat în UE, un stat suveran în aceeaşi UE, care stat suveran are grijă, prin Constituţie, înainte de cetăţenii altor state (prin universalitatea legii penale), de cetăţenii săi. Ca acestora din urmă să nu le fie încălcate, nici cât negru sub unghie, drepturile (pentru care, după Revoluţie, şi-au făcut, după 1989, o Constituţie).

Curtea de Apel Suceava, pe ai cărei reprezentanţi i-am contactat ieri, nu şi-a cerut scuze faţă de nimeni. Parchetul Curţii de Apel Suceava, care nu are conducere încă (din cauza unui scandal care nu ţine de el, via Bucureşti, despre care am tot scris), nu şi-a cerut scuze faţă de nimeni. Poliţia Suceava nu şi-a cerut scuze faţă de nimeni. „Noi am aplicat mandatul”, atât ni s-a spus. Din toate părţile solicitate. Atât timp cât un cetăţean român a stat mai mult de o secundă cu cătuşe la mâini, într-un beci al Poliţiei, fără să-i fie dovedită jumătate de secundă vinovăţia, nu are rost să nominalizăm persoanele cu care am luat con-tact.

Singurii care şi-au cerut scuze, generale şi alea, au fost nemţii, cei care nu verificaseră nici baza de date a Interpolului, nici a Europolului, unde nu se arăta nimic despre vreun urmărit internaţional de origine română, pe nume Vasile Bodaş, de 29 de ani, din Vicovu de Sus: “ Entschuldigung, bitte!” (Scuzaţi, vă rugăm!). Atât.

Întrebare: Germania ar băga un neamţ la puşcărie, în ţara lui, fie măcar pentru o secundă, pe baza unui mandat european emis de România? Ori mandatele europene se emit, chiar dacă există aceleaşi drepturi între ţările membre ale UE, numai dintr-o parte? Îmi aduc aminte că, atunci când Teo Peter a fost ucis de un american beat, n-au mai prevalat tratatele (NATO, ONU etc.) la care România este parte, iar beţivul ucigaş a scăpat.

România este stat suveran. Un stat suveran îşi ţine timp de 5 zile, pe baza unei hârtii imbecile, ne-verificate de nimeni, în beci, un cetăţean? Iaca, da.

Poliţia nu e vinovată. Instanţa şi procurorii nu îşi recunosc vreo vină. Ei execută. Ce? Mandate europene trimise prin fax? De ce nu le-ar executa în Germania, aşadar? În Botswana sau în Insulele Kurile? Italia vrea să scape de români, din ordinul unora care n-au auzit, europeni de crapă, că, în cazul unei crime, se probează mai întâi fapta, iar apoi se fac arestări şi dezvăluiri în direct, presei.

În aceste condiţii, cetăţeni ai României, trebuie să avem grijă: oricând, în orice moment, pe numele oricăruia dintre noi poate fi emis un mandat de arestare european! Aici, în România, în lipsă de respectare a pactului fundamental între puteri şi popor, care este Constituţia, şi, mai ales, de respectare a legilor internaţionale, instanţele româneşti, poliţiştii etc. nu vor ezita să ne bage la zdup, pe baza unei simple hârtii. Şi aceea trimisă prin fax, dar europeană. După ce vom fi stat la pârnaie vreo 5 zile până ni se face părul măciucă, alături de infractorii adevăraţi, cineva din Europa cea mare ne va spune pe… româneşte: “Ent-schuldigung!”.

Mai c-aş emigra în Botswana! Iaca, da!...

P.S. Informaţii de ultimă oră acreditează faptul că preşedintele Secţiei penale a Curţii de Apel Suceava, Maria Andrieş, a cerut în scris Direcţiei de Drept Internaţional şi Tratate a Ministerului Justiţiei revizuirea normei privind comunicarea mandatelor de arestare internaţionale, în sensul unei comunicări cât mai complete a dosarelor penale internaţionale.

0 comentarii: