marți, 11 decembrie 2007

Prefectura pregăteşte măsuri pentru sărbători

Prefectura pregăteşte măsuri pentru sărbători


Prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, a solicitat instituţiilor publice ale statului, cu atribuiţii de control, să fie exigente în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a asigura siguranţa locuitorilor judeţului şi a turiştilor care vizitează această zonă. Onofrei a făcut referire în special la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică, Garda Financiară, Direcţia Sanitar Veterinară, Oficiul Pentru Protecţia Consumatorului.

El a arătat că prin ordin de prefect, pentru fiecare din aceste instituţii vor fi stabilite măsuri clare în vederea asigurării siguranţei cetăţenilor în perioada sărbătorilor.

„Vom lua măsuri astfel încât şi locuitorii judeţului, dar şi turiştii care vin în perioada sărbătorilor de iarnă să fie în siguranţă, din toate punctele de vedere. Şi mă refer aici la acele măsuri pentru asigurarea siguranţei în alimentaţie sau a unor servicii turistice de calitate”, a declarat prefectul judeţului Suceava.

Orest Onofrei a spus că luarea unor astfel de măsuri este mai mult decât necesară, în condiţiile în care există cazuri precum cel din Vicovu de Sus, unde în piaţa agroalimentară locală se vinde carne de cal, şi mai mult condiţiile de comercializare nu respectă prevederile legale.

„Este inexplicabil de ce după atâtea instruiri cu privire la necesitatea respectării condiţiilor de comercializare a produselor în pieţele agroalimentare, există în continuare pericolul ca oamenii să cumpere ceea ce ei nu vor. Şi nu înţeleg cum se poate cumpăra carne de cal din locuri publice, şi mai mult, cum dau primăriile avize de funcţionare pentru spaţii improprii de comercializare a produselor alimentare”, a declarat Orest Onofrei.

Prefectul de Suceava a arătat că situaţia semnalată în oraşul Vicovu de Sus „ţine de evul mediu”, iar funcţionarea pieţei agroalimentare fără autorizaţie sanitar-veterinară „ţine de penal”.

„Pentru a depista astfel de cazuri trebuie şi implicarea populaţiei, care poate semnala orice problemă cum este cea din Vicovu de Sus”, a mai adăugat Onofrei.

0 comentarii: