marți, 11 decembrie 2007

Mobila Radauti isi dubleaza capitalul social

Compania Mobila Radauti va opera o majorare de capital de 12,469 mil. lei (3,55 mil. euro), in urma acestei operatiuni capitalul social urmand sa se dubleze pana la maximum 24,93 mil. lei (7,1 mil. euro).

Fondurile necesare majorarii de capital social vor fi subscrise de actionarii existenti si vor fi utilizate pentru derularea investitiilor impuse de Agentia de Mediu in cadrul programului de conformare. De asemenea, conform informatiilor publicate in Monitorul Oficial, compania va utiliza aceste fonduri pentru a-si plati furnizorii si datoriile la bugete, astfel incat sa nu fie nevoita sa-si intrerupa activitatea prin executari silite si blocarea conturilor. Compania va utiliza restul sumelor ramase pentru investitii pentru piata de capital. In primele noua luni ale anului, Mobila Radauti a raportat o cifra de afaceri de 14,6 mil. lei (4,2 mil. euro), comparativ cu zece milioane de lei (2,8 mil. euro) in aceeasi perioada a anului trecut.

Principalul actionar este SIF Oltenia, cu 31%, 61% din capital fiind detinute de diferite persoane fizice. Compania activeaza pe o piata de un miliard de euro, dominata de Mobexpert, Elvila, Italsofa sau IKEA, cu cifre de afaceri de zeci de milioane de euro.

0 comentarii: