miercuri, 29 august 2007

Pagube de peste un milion de euro produse de inundatii


29 August 2007


Ploile abundente cazute la sfarsitul saptamanii trecute in Suceava au provocat pagube estimate la 3,7 milioane de lei, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Catalin Nechifor, transmite corespondentul ROMPRES.

Au fost afectati de inundatii peste 20 de kilometri de drum judetean in localitatile Moldovita, Vatra Moldovitei, Izvoarele Sucevei si Comanesti. Totodata, au fost colmatate zece podete si 18 kilometri de santuri si au fost afectate grav mai multe lucrari de aparari de maluri. Astfel, pe drumul judetean DJ 176, in localitatea Moldovita, circulatia autovehiculelor a fost temporar intrerupta din cauza distrugerii variantei provizorii de circulatie ca urmare a torentilor formati, 3 kilometri de santuri au fost infundati sau rupti, iar sapte podete colmatate. Pe drumul judetean DJ 175, in localitatea Moldova Sulita, pe o lungime de 8 kilometri a fost spalat materialul pietros si au fost afectate acostamentele.


In localitatea Izvoarele Sucevei, pe drumul judetean DJ 176A, un podet a fost distrus, iar pe drumul judetean DJ 178, in localitatea Comanesti, a fost afectata rampa de acces pe pod si au fost distruse lucrari de aparari de maluri pe o lungime de 300 de metri. De asemenea, au fost infundati sau rupti peste 18 kilometri de santuri, iar zece podete de pe aceste trasee au fost colmatate. Pe drumul national DN 2E a fost afectata varianta de circulatie din zona podului Cacica. Potrivit purtatorului de cuvant al CJ Suceava, in prezent au fost redate, cu unele restrictii, toate drumurile din judet.

0 comentarii: