luni, 15 octombrie 2007

Consilierii PD vor merge pe teren pentru a impulsiona finalizarea lucrărilor la reţelele de termoficare


Politica



Florin Olaru-presedinte PDLiderul democraţilor suceveni, Florin Olaru a declarat că este inadmisibil ca sucevenii să fie „ţinta bătăii de joc a unor firme” care au semnat cu bună ştiinţă contractele de prestări servicii în vederea înlocuirii reţelei de termoficare şi a cerut executivului local sucevean să fie foarte drastic cu acestea. Olaru a spus că va cere consilierilor locali ai PD să urmărească îndeaproape respectarea clauzelor contractuale. „Este un proverb care spune că omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car, proverb pe care unii din păcate l-au uitat. Ni s-a spus că lucrările vor fi finalizate până la 15 octombrie dar nu a fost aşa. Mulţi dintre suceveni sunt condamnaţi în continuare la frig, categoriile cele mai afectate fiind copiii şi persoanele de vârsta a treia. Considerăm că este de interes public ca Termica SA, beneficiarul lucrărilor, să facă publice contractele de prestări servicii. Cerem să fie făcute publice termenele de predare a lucrărilor şi clauzele referitoare la penalităţi. Vrem ca domnul primar să aplice până la ultimul detaliu clauzele contractelor pe care firmele le-au semnat cu bună ştiinţă şi să nu mai facă concesii societăţilor care lucrează cu banul public”, a cerut în termeni imperioşi Olaru.

Preşedintele PD a precizat că firmele care execută lucrările „nu au voie să-şi bată joc de banii pe care Primăria i-a obţinut destul de greu”. Acesta aVicepreşedintele PD Suceava, consilierul local Niculai Barbă anunţat că va încerca să dea o mână de ajutor municipalităţii în vederea impulsionării lucrărilor sens în care îi va ruga pe consilierii democraţi să fie prezenţi zilnic pe şantiere „pentru a-i ţine în priză pe muncitori”.

La rândul său, vicepreşedintele PD Suceava, consilierul local Niculai Barbă, a ţinut să critice modul în care firmele îşi fac treaba. Acesta spus că a fost deja pe teren şi a precizat că a avut parte de numeroase probleme atunci când a cerut explicaţii muncitorilor. Cel mai neplăcut moment a fost, în opinia lui Niculai Barbă cel trăit în preajma punctului termic Luceafărul din George Enescu. „Am fost să văd cum se desfăşoară lucrările şi să discut cu reprezentanţii Termica şi ai Primăriei în legătură cu problemele apărute. Nu era nici unul acolo ca să supervizeze lucrările iar o persoană care cred că era şeful de echipă mi-a spus că ar fi bine să plec pentru că îl deranjez. Am luat-o ca pe un fel de ameninţare. După ce i-am arătat legitimaţia de consilier local s-a mai înmuiat”, a ţinut să declare Niculai Barbă.

0 comentarii: