duminică, 28 octombrie 2007

În urma unui control de audit ASP a concluzionat că directorul Spitalului Judeţean practică un management defectuos


Sanatate



directorul Spitalului Judeţean, Costică Dăscăliuc „Management defectuos” a directorului general al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, este concluzia Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava în urma controlului de audit efectuată la unitatea spitalicească. Deoarece existau informaţii privind o serie de sume necheltuite de către Spitalul Judeţean Suceava la data de 30 septembrie 2007, în valoare de 6.773.678 lei (67,7 miliarde de lei vechi), Biroul Audit din ASP Suceava a demarat, la solicitarea directorului executiv interimar, dr. Odette Nicolae, o acţiune de control începând cu data de 16.10.2007. La aceeaşi uitate sanitară, la începutul săptămânii a fost demarată, din Ordinul Prefectului Judeţului Suceava, o acţiune de control efectuată de către o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Prefecturii Suceava, ai ASP Suceava şi ai CJAS Suceava.

Potrivit directorului ASP Suceava, Odette Nicolae în cursul zilei de vineri, ASP Suceava a înaintat ministrului Eugen Nicolăescu un raport preliminar privind controlul efectuat de ASP Suceava la unitatea sanitară judeţeană, urmând ca raportul final, cu propuneri de măsuri către Ministerul Sănătăţii Publice, să fie înaintat atât către minister, cât şi Instituţiei Prefectului, la încheierea acţiunii de control.

„Concluzia de etapă este cea a existenţei unui management defectuos din partea managerului general al Spitalului Judeţean de Urgenţă- Sf. Ioan cel Nou Suceava” precizează Odette Nicolae. În aceste condiţii directorul spitalului judeţean se află la un pas de a fi destituit.

Pe de altă parte, înainte de a afla rezultatele controlului, directorul Spitalului Judeţean, Costică Dăscăliuc declara miercuri, că urma să semneze la ASP Suceava un act adiţional la contractul de management pentru negocierea indicilor de performanţă a managementului spitalicesc pe 2007. Acesta mai preciza că necesitatea semnării actului este dată de apariţia valorii indicatorilor medii la nivel de ţară, raportaţi la realizările de anul trecut.

0 comentarii: