joi, 1 noiembrie 2007

Tinerii pasionaţi de graffiti au renunţat pentru câteva ore la faţadele blocurilor pentru plăcile de rigips


Timp Liber



concurs.grafittiTinerii pasionaţi de graffiti şi-au dovedit talentul, miercuri, în faţa sucevenilor în cadrul unui concurs organizat de Complexul Muzeal “Bucovina” Suceava. Astfel, pentru câteva ore pereţii exteriori ai blocurilor din municipiu reşedinţă de judeţ nu au mai fost pictaţi în stil graffiti deoarece artiştii au avut la dispoziţie plăci din rigips amplasate la intrare în Muzeul de Istorie. Concursul, aflat la a doua ediţie şi-a propus să focalizeze atenţia publicului, provocându-l să viziteze şi expoziţiile de caricatură de la etaj.

La Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina s-a deschis miercuri, după-amiază, cea de-a XVIII-a ediţie a Salonului Naţional de Umor de la Suceava, cu tema „Minte sănătos în corp sănătos”, desfăşurat în două secţiuni: caricatură şi, pentru prima oară, bandă desenată umoristică.

Organizat sub egida Consiliului Judeţean de către Complexul Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Clubul Umoriştilor Bucovineni şi Colegiul PIM, salonul aliniază peste 20 de nume importante ale caricaturii şi benzii desenate umoristice.
Alături de salonul de umor a debutat şi prima Expoziţie Internaţională de Grafică Satirică intitulată „Turism în Bucovina”, acţiune promovată exclusiv on-line, care-şi propune să aducă la cunoştinţa pasionaţilor de turism din întreaga lume potenţialul natural şi obiectivele turistice şi economice ale zonei.
Manifestarea nu a avut un caracter concurenţial, ca atare nu a avut un juriu, iar lucrările au fost acceptate, dacă s-au încadrat tematic şi au respectat condiţiile minimale propuse de organizatori.

0 comentarii: