vineri, 28 decembrie 2007

La braconat de porumbei pe Pasarela Burdujeni cu o armă fără acte


Actualitate



Carabina O patrulă de jandarmi a depistat un tânăr ce vâna mai mulţi porumbei pe podul Burdujeni, cu o armă ce s-a dovedit a fi fără acte. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, locotenentul Bogdan Corneci, în prima zi de Crăciun, în jurul orelor 19.30, în timp ce executau serviciul de ordine şi siguranţă publică pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, membrii unei patrule din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava (IJJ) au observat, în apropiere de Pasarela Burdujeni, un ATV în jurul căruia se aflau trei bărbaţi.

Pentru că unul dintre bărbaţi avea în mână o armă şi că trăgea în păsările din copaci, jandarmii le-au solicitat să înceteze activitatea şi să prezinte documentele de identitate şi cele pentru deţinerea armei. „În urma verificărilor efectuate împreună cu lucrătorii specializaţi ai I.P.J. Suceava, a rezultat faptul că R. Lucian, de 24 ani, din municipiul Suceava, a introdus în ţară, în mod ilegal, la data de 24.12.2007, o armă cu aer comprimat, pe care nu a declarat-o la organele de poliţie. În ziua de 25.12.2007, împreună cu R. Florin, de 34 ani şi R. Cătălin, de 21 ani, ambii din municipiul Suceava, s-au deplasat în zona industrială a municipiului Suceava unde au împuşcat mai mulţi porumbei” a precizat locotenentul Bogdan Corneci.

Acesta a menţionat că de la R. Lucian au fost ridicate în vederea confiscării o armă cu aer comprimat, de fabricaţie spaniolă, marca GAMO, calibru 4,5 mm, prevăzută cu lunetă, lanternă şi sistem de ochire tip laser şi 600 bucăţi muniţie proiectil, calibru 4,5 mm. Pentru acesta au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

0 comentarii: