vineri, 28 decembrie 2007

Vremea va fi închisăla începutul noului an

Meteorologii estimează că în următoarele zile vremea se va menţine la fel de urâtă ca şi până acum şi avertizează că aceste caracteristici vor fi valabile şi în prima lună din 2008.

Fenomenul meteo cel mai frecvent la sfârşitul acestui an va fi ceaţa, care va continua să pună probleme şoferilor. Din acest motiv este bine să plecaţi din timp la drum, să conduceţi prudent şi să daţi dovadă de multă răbdare. Astăzi, vremea se va menţine rece, iar cerul va fi temporar noros. Nu se vor înregistra precipitaţii decât pe arii cu totul şi cu totul izolate. Local va fi ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură. Mâine, condiţiile de trafic vor fi din ce în ce mai grele. Ceaţa va fi din ce în ce mai persistentă, mai ales în zonele joase, pe văi şi în depresiuni. Vântul va sufla slab până la moderat. Nici în ultima zi din 2007 datele nu se vor schimba. În Moldova şi în Maramureş sunt şanse de ninsoare slabă. Dimineaţa s-ar putea forma polei. În prima zi din 2008, ceaţa va pune stăpânire pe România, iar temperaturile vor oscila în jurul valorii de zero grade Celsius. Cel mai scăzute valori din termometru se vor înregistra la Miercurea-Ciuc.

La munte, astăzi cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Orientali, unde vor fi condiţii de fulguială. Vântul va sufla slab până la moderat. Izolat, pe văi şi în depresiuni, va fi ceaţă. Regimul termic va fi staţionar. Mâine, lucrurile nu se vor schimba, doar că sunt condiţii pentru depunerea de chiciură. În ultima zi din 2007 şi prima din 2008, valorile termice vor fi comparabile cu cele din această perioadă.

Starea vremii 28 decembrie 2007

Comentariul specialistului

Formaţiuni depresionare activează doar în nord-vestul şi în nordul Europei, în timp ce restul continentului este dominat de un câmp ridicat de presiune, care împiedică formarea nebulozităţii consistent precipitabile. Singurul fenomen meteo de interes este ceaţa însoţită şi de depunere de chiciură, deoarece regimul termic favorizează depunerile solide la nivelul solului. Această configuraţie sinoptică se va menţine şi în următoarele zile, la latitudinea ţării noastre fiind de interes în plus o uşoară advecţie caldă ce va determina valori de temperatură uşor mai ridicate pentru zonele de deal şi de munte, în timp ce la câmpie vremea se va menţine închisă.
Meteorolog Oana Maria Gherase

Bucureşti

max. 2°C ● min. –5°C
● Azi (vineri): Vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros şi îndeosebi noaptea şi dimineaţa va fi ceaţă.

● Mâine (sâmbătă): Cerul va fi temporar noros, dar va fi ceaţă îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Maxima: 2°C, iar minima: –5°C.

● Poimâine (duminică):Cerul va fi mai mult noros şi vor fi condiţii de ceaţă îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Maxima: 3°C, iar minima: –4°C.

Azi în ţarã

  • temperaturi maxime
Bacău –2°C ● Baia Mare –1°C ● Braşov –2°C ● Buzău 0°C ● Cluj-Napoca –4°C ● Constanţa 2°C ● Craiova 2°C ● Deva –2°C ● Galaţi 0°C ● Iaşi –2°C ● Miercurea Ciuc –4°C ● Oradea –1°C ● Piteşti 3°C ● Sibiu –2°C ● Suceava –3°C ● Târgu-Mureş –1°C ● Timişoara 0°C

La munte

● Azi (vineri): Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Orientali, unde vor fi condiţii de fulguială.

● Mâine (sâmbătă): Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă asociată şi cu depunere de chiciură. Regimul termic va fi în uşoară creştere.

● Poimâine (duminică): Cerul va fi variabil. Pe văi şi în zonele depresionare local va fi ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va fi comparabilă cu cea din intervalul anterior.

0 comentarii: