marți, 29 ianuarie 2008

Brânduşel Nichitean „recompensat” de PNL Suceava cu funcţia de secretar general adjunct


Politica



Nichitean BrinduselProaspătul membru al PNL Suceava, Brânduşel Nichitean, care s-a înscris vineri în acest partid a şi fost „recompensat” cu o funcţie, fiind numit secretar general adjunct al organizaţiei judeţene liberale. Purtătorul de cuvânt al PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat, luni, că Brânduşel Nichitean va ocupa această funcţie, decizia fiind adoptată în BPJ al PNL Suceava. Acesta a precizat că PNL Suceava are doi secretari general adjuncţi, liderul consilierilor judeţeni liberali Bogdan Cristache şi Brânduşel Nichitean, ambii urmând să se ocupe de probleme organizatorice din filialele locale din judeţ.

Fostul vicepreşedinte al PD Suceava, Brânduşel Nichitean a fost reprimit în partid în februarie 2007, însă ca simplu membru, după ce a fost exclus din Partidul Democrat deoarece la alegerile parlamentare din 2004 a votat de mai multe ori. Brânduşel Nichitean a fost condamnat de Tribunalul Suceava la o amendă penală cu suspendare, iar fapta deja s-a prescris. În toamna lui 2004, acesta figura pe poziţia a doua pe lista Alianţei D.A. Suceava pentru Senat şi a câştigat funcţia de senator, dar mandatul său a fost invalidat de plenul Camerei Superioare a Parlamentului. În locul lui Brânduşel Nichitean, în Senat a ajuns sireteanul Tiberiu Prodan.

Brânduşel Nichitean s-a înscris vineri, în PNL motivând că nu se regăseşte în PDL. Acesta a declarat într-o conferinţă de presă că se alătură colegilor cu care a constituit Alianţa D.A. pentru că doar în PNL se regăseşte spiritul acestei construcţii politice, arătând că PD a devenit „o varză politică la nivel naţional şi un ghiveci politic la nivel local” iar acolo primează interesul personal.

Acesta a mai afirmat că nu se regăseşte în noul PDL pentru că acest partid nu are un ţel anume, a trecut cu uşurinţă de la o doctrină la alta şi şi-a exprimat temerea că va deveni un partid de extremă dreapta. „Sper să nu ajungă neo nazişti”, a spus Brânduşel Nichitean. Referindu-se la incidentul din 2004, Brînduşel Nichitean a menţionat că a vrut doar să demonstreze că se poate vota de mai multe ori.

0 comentarii: