marți, 29 ianuarie 2008

Topirea zăpezii şi ploile ar putea aduce noi inundaţii dacă primăriile nu iau măsuri


Actualitate



zapada Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava a transmis adrese către 105 primării din judeţ privind prevenirea provocării de inundaţii şi pagube datorate depozitărilor necontrolate de deşeuri şi de material lemnos în zonele de protecţie a cursurilor de apă sau chiar în albiile acestora. Comisarul şef al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că, s-a solicitat primăriilor luarea de măsuri în vederea salubrizării şi a îndepărtării deşeurilor de orice fel şi a materialului lemnos din aceste zone, deoarece apa rezultată din topirea zăpezii ar putea crea mari probleme. Acesta a adăugat că comisarii vor face o serie de controale în acest sens, verificări ce se pot solda cu amenzi.

Nu doar zăpada topită ar putea crea probleme în următoarea perioadă, ci şi ploile prognozate pentru următorul interval de timp. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a solicitat comandamentelor locale pentru situaţii de urgenţă din judeţ să ia toate măsurile necesare prevenirii inundaţiilor ce pot apărea în perioada următoare. Orest Onofrei a luat decizia aceasta după ce Comandamentul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a înaintat o adresă către Prefectură prin care avertizează că în lunile martie şi aprilie vom avea parte de ploi consistente.

Conform adresei prefectului, primăriile trebuie să se preocupe de decolmatarea podurilor, podeţelor şi a şanţurilor din interiorul localităţilor.

Orest Onofrei a mai cerut autorităţilor locale să verifice şi apărările de maluri de pe cursurile râurilor. „Trebuie să ne pregătim din timp, pentru că de foarte multe ori, din cauza unor probleme mici, nerezolvate la timp, ploile au provocat pagube foarte imense”, a explicat prefectul Onofrei.

0 comentarii: