joi, 14 februarie 2008

Robert Marian, în comă profundă



Robert Marian, directorul Casei de Pensii Suceava, rănit marţi seară într-un grav accident de circulaţie produs la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, pe porţiunea de drum din dreptul firmei Auto Mitric, se află în continuare în comă dar, din păcate, starea lui s-a agravat.

Robert Marian este internat în clinica de Neurochirurgie Bagdasar-Arseni, din Bucureşti, unde a fost dus la scurt timp de la producerea tragediei.

El a fost transportat la această unitate sanitară cu un avion al Armatei Române, în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

„Este dificil de anticipat evoluţia”

Aparatul de zbor a fost trimis la Suceava, după o serie de intervenţii ale primarului Ion Lungu pe lângă subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat. După două discuţii telefonice pe care edilul şef al Sucevei le-a avut cu demnitarul de la Bucureşti, s-a obţinut permisiunea unui transport aerian.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, doctorul Doina Ganea Motan, a înaintat o adresă oficială către Ministerul Sănătăţii Publice, prin care a solicitat transportul aerian.

Un avion AN 26 aparţinând Armatei Române a aterizat pe aeroportul Salcea, marţi la ora 23.30, pentru a-l prelua pe directorul Casei de Pensii Suceava.

Robert Marian a fost adus la aeroport cu o ambulanţă şi predat echipajului de la bordul aparatului de zbor. La ora 0,20, avionul în care se afla directorul Casei de Pensii Suceava a decolat cu destinaţia Bucureşti.

Ieri după amiază, Robert Marian se afla în continuare în comă. Doctorul Florin Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni din Bucureşti, a declarat că starea acestuia este critică, prognosticul medical fiind destul de nefavorabil. Potrivit medicului Florin Bica, Robert Marian are o fractură cervicală, hemoragii cerebrale şi sânge în plămânul stâng şi se află în comă de gradul IV.

Dr. Florin Bica spune că este vorba de o comă profundă, iar bolnavul se află în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. „În cazul unor leziuni cerebrale este dificil de anticipat evoluţia. În momentul de faţă nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Trebuie să treacă câteva zile pentru a şti cu exactitate cu ce anume ne confruntăm”, a punctat medicul bucureştean.

Robert Marian este căsătorit şi are două fetiţe

Directorul Casei de Pensii Suceava, aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan, a fost rănit când a ieşit din incinta Auto Mitric şi se îndrepta spre Suceava. El nu a acordat prioritate de trecere unei maşini Seat Leon, condusă regulamentar pe direcţia Fălticeni-Suceava de Bogdan Ciornei, un tânăr din Suceava, impactul dintre cele două maşini fiind extrem de puternic.

Robert Marian a fost proiectat violent în geamul portierei din dreapta faţă. El a fost scos din maşină de echipa de la „Descarcerare” a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sosită la faţa locului şi urcat într-o ambulanţă.

Robert Marian a fost transportat la Spitalul Suceava, unde i s-a acordat primul ajutor şi i s-au făcut o serie de investigaţii. El a fost dus apoi la Policlinica Bethesda pentru o tomografie, după care a ajuns din nou la spital, unde a rămas până la sosirea avionului care urma să-l transporte la Bucureşti.

Robert Marian are 37 de ani, este căsătorit şi are două fetiţe.

0 comentarii: