marți, 25 martie 2008

Balada lui Iordache către Andreica

Balada lui Iordache către Andreica


Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, a ridicat politica la rang de artă, mai exact de poezie. El a decis să schimbe registrul în lupta politică cu adversarii de la PD-L şi să dea replici în versuri. Primul încondeiat în versuri de Iordache a fost purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor suceveni, deputatul Romică Andreica. Acestuia i-a fost servită o reproducere după o baladă populară pe care o prezentăm integral.

„Deci mărite, pa şi pusi, pe noi nu ne-ai ameţit….”

„Te-i făcut de haiul lumii, vrând să te arăţi viteaz/Ţi s-a arătat cu deştu`, ştii matale la obraz…/C-ai venit să ne spui verde în comunicate dure/Însă vai şi-amar de tine, afirmaţiile-ţi nule/N-au făcut decât să nască hohote de râs nebune.

Ai greşit adresa, nene, domnule sau cum ţi-o spune/Că nu e nimic la mijloc, orice-ai face să ne tai,/Ceea ce prestezi matale nu e demn decât de-un „HAI”,/Şi nu-i HAI! De supărare, nu e HAI! Nici o frustrare./E un „vai şi-amar de tine!”, că faci umbră fără rost,/Şi pământul se scârbeşte, că îl calci şi îl calci prost.

…Şi atât ne fu balada, muza mea s-a cam scârbit,/ De atâtea idei fixe şi poveşti de spus în birt,/Laolaltă cu alcoolu`şi poveşti de adormit,/Deci mărite, pa şi pusi, pe noi nu ne-ai ameţit….”

Iordache îl sfătuieşte pe Flutur să-şi schimbe „comunicatorul”

Iordache a promis că nu va mai răspunde niciodată la comunicatele semnate de Andreica şi îl sfătuieşte pe liderul PD-L, Gheorghe Flutur, să-şi schimbe „comunicatorul”. „Aş vrea să pun punct dialogului cu Romică Andreica. Niciodată nu o să mai răspund la comunicate de tipul celor pe care le face domnul Andreica şi l-aş sfătui pe domnul Gheorghe Fluture să-şi schimbe neapărat comunicatorul cu presa sau pe cel care face comunicate proaste pentru că nu sunt deloc credibile”, a spus Iordache.