joi, 13 martie 2008

Energie termică mai ieftină, în localităţile cu centrale termice de cogenerare


Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că fiecare consiliu local care are în administrare centrale termice de cogenerare va putea să livreze energie electrică prin operatorul local, din această vară. Acesta a precizat că, în ceea ce priveşte componenta termoficare din proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, s-au realizat aproape toate obiectivele prevăzute, fiind realizate deja reţelele de termoficare în oraşele Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret, urmând a mai fi terminate cele din Vatra Dornei şi Rădăuţi.
De asemenea, centralele de cartier din oraşele Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, Rădăuţi au fost transformate în puncte termice, iar în Gura Humorului au mai rămas două centrale de cartier.

Gavril Mîrza a mai precizat că s-au finalizat lucrările la centralele termice de cogenerare din aceste oraşe şi că din vară toate vor putea produce şi energie electrică cu un efect benefic asupra costului gigacaloriei.

Preşedintele CJ Suceava a afirmat că energia electrică produsă de aceste centrale va fi livrată în reţeaua naţională prin operatorii locali şi consideră că fiecare localitate va folosi energia electrică pentru nevoile locale.