joi, 6 martie 2008

“Mărţişoare pentru mama!” – spectacol al elevilor Şcolii nr.1 din Suceava


Timp Liber



Martisaore_pt_mama
Dansuri tematice, moderne, populare, recitaluri de poezie, scenete muzicale şi cântece au fost ingredientele unui reuşit spectacol de culoare şi veselie prezentat de elevii Şcolii nr.1 din Suceava.

Elevi, profesori, părinţi şi bunici s-au aflat miercuri, în sala Casei de Cultură din Suceava, la spectacolul prezentat de elevii Şcolii nr.1 Suceava, al cărui organizator a fost profesorul Liliana Timofti, iar conducerea muzicală a purtat semnătura profesorului Daniel Aneculăesei, în timp ce organizarea scenică a fost realizată de profesorul Cornel Sângeap.

Spectacolul intitulat “Mărţişoare pentru mama” a fost deschis de Grupul vocal al clasei a II a B, program realizat sub îndrumarea institutorului Liliana Pintilie, urmat de dansul modern ce i-a avut ca protagonişti pe elevii clasei a IV a, coordonat de profesor Sorina Diaconescu.

Spectacolul a continuat cu un recital de poezie susţinut de elevul Cassian Manciu de la clasa institutorului Cătălina Lucasevici, apoi eleva Andreea Boroleanu a interpretat un cântec dedicat mamei.

Sub titulatura “ Fantezii, fantezii”, elevii clasei a II a C, coordonaţi de institutor Maricica Andronache, îmbrăcaţi în costume viu colorate, au prezentat un „Dans ţigănesc”, coregrafia pentru acest moment artistic fiind semnată de Dalia şi Victor Vîrlan.

Un recital în limba engleză intitulat “De primăvară” a fost susţinut de alţi elevi coordonaţi de professor Doina Petruc, iar elevi ai claselor a VII a B şi a VIII a B au prezentat un dans modern denumit “1,2 step”.

Sub coordonarea învăţătorului Aurelia Boşca, elevii clasei a III a B au prezentat o scenetă muzicală, urmată de un recital susţinut de elevii Maria Gheorghiţă şi Ştefan Domuncu, îndrumaţi de învăţător Rodica Lupaşcu.

Spectacolul a continuat cu un dans ritmic susţinut de elevi ai claselor a IV a sub coordonarea profesorului Sorina Diaconescu, apoi cu un recital susţinut de elevii clasei I a B, îndrumaţi de învăţător Achilina Arcu şi de un moment satiric “Brigada veselă” susţinut de elevi ai clasei a III a C, coordonaţi de învăţător Albumiţa Oniga.

Elevi ai claselor a IV a, coordonaţi de profesor Sorina Diaconescu, au prezentat un Vals, iar Roxana Puha a cântat o cunoscută piesă în limba engleză, “Unfaithful”, moment ce a fost urmat de un dans modern ce i-a avut ca protagonişti pe elevii clasei a VI a C coordonaţi de profesor Vasile Andrei.

Aplaudaţi la scenă deschisă au fost membrii Ansamblului “Muguraşul”, care au prezentat şi o suită de dansuri populare bucovinene sub îndrumarea profesorilor Liliana Timofte şi Daniel Aneculăesei.

Spectacolul a mai inclus un recital de cântece “Mărţişoare muzicale”, susţinut de grupul vocal al clasei a IV a B coordonat de institutor Florina Ciocan şi de dansul modern “Tic tac” pus în scenă de elevele clasei a VIII a C, sub coordonarea profesorului Cornel Sângeap.

Alţi doi elevi, Bogdan Tăbuşcă şi Mircea Ceobanu, au prezentat o Rugăciune a elevului, moment ce a fost urmat de un altul ce le-a avut în prim-plan pe elevele Francisca Volovici, Dana Pîrgaru, Mădălina Cojocari şi Roxana Puha, care au cântat o piesă în limba engleză “An angel”.

Eleve ale clasei a VI a C, coordonate de Luminiţa Căşuneanu, au prezentat un dans tematic pe o piesă a artistei franceze Patricia Kaas “Mademoiselle chante le blues”.

O elevă de clasa I a, Crina Vinţilă, a cântat o “Rugăciune”, iar spectacolul “Mărţişoare pentru mama” s-a încheiat cu un dans modern ce le-a avut ca protagoniste pe elevele claselor a VII a C şi a VIII a A.

De remarcat este că printre participanţii la acest spectacol s-a numărat şi viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu.