luni, 7 aprilie 2008

Prefectul acuzat de partizanat politic

Prefectul acuzat de partizanat politic


Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Suceava, Ovidiu Donţu, a cerut ieri în mod public demisia prefectului Orest Onofrei şi a şefului său de cabinet Iuri Costache, pe care-i acuză de partizanat politic, mai exact de faptul că sprijină PD-L. Donţu susţine că Iuri Costache este consilierul politic al primarului Ion Lungu, care candidează la un nou mandat din partea PD-L. Orest Onofrei a fost „taxat” din cauză s-a implicat în scandalul apei din cartierul Burdujeni, care-i opune pe candidaţii PSD şi PD-L la funcţia de primar al municipiului Suceava. Donţu a declarat că Onofrei a intrat în lupta electorală la solicitarea primarului Lungu pe care l-a acuzat că a minţit burdujenenii în legătură cu apa care le curge la robinete care nu ar fi 100% din sursa Berchişeşti ci un amestec de apă de Berchişeşti cu apă din sursa de suprafaţă Mihoveni. Vicepreşedintele PSD Suceava a spus că după ce a demonstrat cu buletine de analiză că apa din Burdujeni nu este de Berchişeşti prefectul ar fi interzis efectuarea de analize chimice la apă.

Guvernul şi Corpul de Control al premierului informate de situaţia de la Suceava

Donţu constată faptul că implicarea în lupta politică a celui care are obligaţia să se ocupe de organizarea corespunzătoare a alegerilor la nivelul judeţului face ca echidistanţa procesului electorală să fie afectată. „Acuz Instituţia Prefectului de implicare şi partizanat politic deoarece directorul de cabinet al prefectului Iuri Gagarin Costache s-a implicat în campania electorală fiind consilierul politic al primarului Ion Lungu. De altfel directorul de cabinet al prefectului s-a ocupat şi de campania lui Lungu în 2004. Deoarece prin acest act şi fapt Instituţia Prefectului şi-a încălcat echidistanţa politică şi şi-a ştirbit credibilitatea solicit demisia la pachet a directorului de cabinet al prefectului împreună că prefectul Orest Onofrei şi voi informa Guvernul şi Corpul de Control al primului ministru pentru lucrurile de o gravitate extremă care se întâmplă în judeţul Suceava. În România legile trebuie respectate inclusiv de domnul prefect Orest Onofrei şi de directorul de cabinet Iuri Gagarin Costache”, a declarat Donţu. E a spus că i-a atras atenţia un fapt şi anume premiile în valoare de 238 de milioane de lei acordate directorului de cabinet al prefectului premii consemnate de un raport al Curţii de Conturi şi se întreabă dacă nu cumva aceste sume erau avansuri pentru activitatea din campania electorală.

Iordache vede în Onofrei „purtătorul de cuvânt al PD-L Suceava”

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, a criticat la rându-i comportamentul partizan al prefectului Onofrei. În opinia lui Iordache prefectul se comportă ca un „purtător de cuvânt al PD-L Suceava”. „Este inadmisibil cum se comportă prefectul. Îi reamintesc că în fruntea judeţului prefectul are rolul de a păstra liniştea, ordinea şi de a asigura respectarea legii. Până la a căuta vinovaţi şi a da verdicte prefectul ar fi trebuit să asigure populaţia de calitatea apei în Burdujeni prin toate mijloacele. În ultimele zile Orest Onofrei s-a comportat ca şi purtător de cuvânt al PD.L”,a spus Iordache.