miercuri, 16 aprilie 2008

Prefectul de Suceava a renuntat la functie din motive de sanatate


Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a renuntat la functie din motive de sanatate, a precizat liderul judetean al PNL, senatorul Tiberiu Prodan.

Prodan sustine ca prefectul ar fi solicitat Ministerului Internelor si Reformei Administrative schimbarea sa din functie pe motiv ca ''are nevoie de o pauza pe perioada determinata'', invocand motive de sanatate. Prodan a spus ca a avut o discutie cu Orest Onofrei, de la care a inteles ca starea de sanatate a acestuia din urma nu-i permite, deocamdata, o atat de mare solicitare si responsabilitate cat presupune organizarea alegerilor locale si urmarirea respectarii legalitatii in perioada campaniei.
Potrivit lui Prodan, Onofrei nu i-a spus daca isi va exercita in perioada urmatoare mandatul de subprefect, post in care a fost numit de Guvern, sau daca va fi in concediu medical.

Fostul prefect nu a vrut sa comenteze decizia de schimbare a sa din functie, precizand doar ca nu se va implica, deocamdata, in niciun fel in politica, mentinandu-si si respectand statutul de functionar public.
Orest Onofrei a fost, pana la momentul in care a trebuit sa aleaga intre politica si statutul de inalt functionar public, liderul judetean al PNL Suceava. Guvernul a decis, pe 9 aprilie, schimbarea lui Orest Onofrei din functia de prefect in cea de subprefect al judetului Suceava. In functia de prefect a fost trecut actualul subprefect Stefan Alexandru Baisanu.