marți, 27 mai 2008

ANL nu mai are posibilitatea sa construiasca in marile orase

Agentia Nationala pentru Locuinte este nevoita sa se orienteze spre comune, orase, municipii mai mici pentru construirea de locuinte, in conditiile in care marile orase resedinta de judet nu mai dispun de terenul necesar, a declarat directorul general al ANL, Gheorghe Popescu.

"ANL primeste cereri din partea autoritatilor locale pentru construirea de locuinte. Din pacate, Clujul si alte orase mari din Romania se confrunta cu probleme deosebite privind terenurile. Nu mai au terenuri la dispozitie pe care sa putem promova aceste proiecte", a afirmat, la Cluj, Popescu.
Directorul general al ANL a spus ca, din aceasta cauza, institutia lucreaza mai putin cu marile orase, orientandu-se spre orase si municipii mai mici si chiar spre comune. "In Bucuresti nu mai avem niciun metru patrat pe care sa putem construi. Aceeasi situatie o avem si la Timisoara, la Ploiesti. In orasele mari este o problema", a spus Gheorghe Popescu.
Potrivit acestuia, o solutie ar fi cumpararea de catre autoritatile locale ale marilor orase a unor terenuri pentru a le pune la dispozitia ANL.
ANL a construit un cartier de locuinte in comuna Floresti, de langa Cluj-Napoca, si a primit o propunere pentru 120 de apartamente in comuna Apahida, pentru medicii rezidenti ai viitorului spital regional de urgenta. De asemenea, s-au mai primit propuneri de construire a peste o mie de locuinte in municipiile Gherla, Turda, Campia Turzii, orasul Huedin, si comunele Jucu, Iclod, Bontida, Iara, Aghiresu, Gilau, Mintiu Gherlii.