joi, 22 mai 2008

A omorât-o, după care a violat-o şi ciopârţit-o cu cuţitul

Cruzime


Pe rolul Tribunalului Suceava a ajuns, zilele trecute, dosarul îngrozitoarei crime de la Fântânele, din seara zilei de 6 aprilie a.c., atunci când o bătrână în vârstă de 85 de ani, din localitate, a fost omorâtă, violată şi ciopârţită cu cuţitul.

Autorul acestei terifiante fapte este un tânăr de numai 29 de ani, Ioan Remus Teslariu, iar mobilul crimei a fost o amendă primită de la procurori de fratele iubitei sale, din cauza victimei.

Potrivit actelor de sesizare a instanţei, ancheta procurorilor criminalişti în acest caz a scos la iveală lucruri de-a dreptul şocante.

Povestea începe în luna mai a anului 2007, atunci când victima, Maria B., a fost violată de către un tânăr din comună, arestat ulterior şi trimis în judecată. În timpul cercetărilor, însă, fratele autorului a primit o amendă de 500 de lei din partea procurorilor, pentru mărturie mincinoasă.

Sancţiunea cu pricina avea să constituie motivul pentru care, aproximativ un an mai târziu, Teslariu, a cărui iubită era sora individului amendat de procurori, i-a luat viaţa cu o cruzime ieşită din comun bătrânei din Fântânele.

În seara zilei de 6 aprilie a.c., fiind în stare avansată de ebrietate, tânărul în vârstă de 29 de ani şi-a adus aminte de amenda cu pricina şi s-a gândit să-i ceară socoteală bătrânei.

Cu minţile îmbibate de alcool, s-a dus la domiciliul acesteia şi, după ce a stat iniţial de vorbă cu victima, şi-a pierdut controlul şi a tăbărât asupra ei. A început, susţin anchetatorii, să o lovească cu pumnii în faţă şi să o strângă cu mâinile de gât.

Din cauza loviturilor, victima a decedat la scurt timp, au stabilit anchetatorii.

A profanat cadavrul victimei

Cu toate că Maria B. era moartă, Teslariu a dezbrăcat-o de haine şi a întreţinut raport sexual cu victima.

Deşi s-a convins că era moartă, a reieşit în urma anchetei, tânărul a luat un cuţit de pe dulapul de bucătărie şi a tăiat-o pe bătrână în zona abdomenului, precum şi în zona pieptului.

Nu a părăsit casa bătrânei înainte a încerca să dea foc locuinţei, pentru a şterge urmele. Din nefericire pentru el, deşi a dat foc la mai multe lemne, lipsa aerului din casă a oprit propagarea focului, care s-a stins la scurt timp după ce Teslariu a părăsit locuinţa victimei.

A fost prins două zile mai târziu de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi încarcerat în arestul Poliţiei.

Ioan Remus Teslariu a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi profanare de morminte, pentru această din urmă faptă anchetatorii luând în considerare faptele săvârşite de către tânăr după moartea victimei sale.