vineri, 23 mai 2008

Deputatul PD-L Aurel Olărean recidivează cu scandalurile


Politica




Olarean Poliţia din Rădăuţi a început joi seara o serie de cercetări amănunţite asupra unui incident produs în după amiaza aceleaşi zile, în localitatea Suceviţa. Din datele preliminare, se pare că cei implicaţi în „scandal” sunt chiar deputatul PD-L Aurel Olărean, candidat la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi şi fiul candidatului PNL la primărie, Constantin Galan, Romeo Galan, care, după primele informaţii, ar fi fost agresat de parlamentarul din Rădăuţi. Din declaraţiile oferite imediat după incident de Constantin Galan, fiul său, Romeo Galan, se deplasa joi cu un autoturism, în comuna Suceviţa spre o cabană, motivul fiind cel de a o închiria. Romeo Galan va avea la finele acestei săptămâni nunta. Galan susţine că din spate a venit cu o altă maşină deputatul PD-L, Aurel Olărean. Acesta, după ce a reuşit să depăşească maşina fiului său, a blocat-o şi a trecut la agresarea lui fără un motiv foarte bine exprimat.

Constantin Galan susţine că deputatul Olărean i-ar fi rupt hainele băiatului şi, mai mult, a trecut la ameninţări cu moartea, cum că l-ar şi împuşca, moment în care băiatul său s-a refugiat în maşină şi a blocat uşile. Galan a mai spus că ulterior, deputatul PD-L a luat un pietroi pe care l-a aruncat înspre maşină şi a spart parbrizul. Cel agresat mai susţine că deputatul a distrus capota maşinii, dar şi o aripă a acesteia, după care a plecat cu autovehiculul său în trombă. Deputatul a intrat mai întâi într-un şanţ, după care a revenit pe drumul forestier unde s-au petrecut agresiunile, ocazie cu care a lovit o altă maşină. Din declaraţiile lui Galan reiese că deputatul Olărean, „părea că este băut” şi a plecat în direcţia Câmpulung Moldovenesc. Incidentul a fost reclamat prin numărul de urgenţă 112, a mai spus Constantin Galan, care a precizat că a solicitat ca Olărean să fie depistat în trafic.

Surse din Poliţia Rădăuţi au declarat joi seara pentru news-bucovina.ro. că se făceau cercetări foarte serioase asupra cazului reclamat. Aceleaşi surse susţin că deputatul Aurel Olărean nu era la locul incidentului în momentul când maşina Poliţiei a ajuns şi că s-a încercat contactarea telefonică a deputatului PD-L, însă fără niciun rezultat.

Din datele prelevate la faţa locului, cei doi implicaţi în incident circulau pe un drum forestier foarte îngust, iar deputatul şi-a manifestat intenţia, în momentul când a ajuns din urmă maşina lui Romeo Galan, să o depăşească. Cum însă acesta nu avea cum să-i facă loc deputatului să treacă, a aşteptat până când drumul s-a mai lăţit. În acel moment, Olărean ar fi depăşit maşina lui Galan, a oprit maşina lui, s-a dat jos şi l-a ameninţat pe băiat.

Martorii la incident susţin că deputatul a mai lovit la plecare şi un autoturism Dacia. Cercetările în acest caz vor fi continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Deputatul Aurel Olărean a mai fost implicat, în luna august a anului 2005, într-un incident, fiind acuzat de trei poliţişti din Rădăuţi că autoturismul cu care se deplasau în misiune a fost blocat în trafic de jeep-ul deputatului. Poliţiştii au reclamat la acea vreme că parlamentarul i-a somat să coboare din maşină, să stea cu mâinile ridicate pe un gard şi să dea explicaţii în legătură cu modul în care au traversat o cale ferată. Aurel Olărean i-a verificat apoi pe poliţişti cu fiola, pentru a stabili dacă aceştia au consumat alcool. Presa naţională a scris pagini întregi despre incident, însă până acum nimic nu i s-a întâmplat, din punct de vedere al aplicării legii, lui Aurel Olărean.