joi, 26 iunie 2008

Flutur dă piept cu directorii din Consiliul Judeţean

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi-a început mandatul cu o întâlnire cu toţi directorii din aparatul propriu şi din instituţiile subordonate, în urma căreia şi-a stabilit priorităţile pentru perioada imediat următoare. Flutur a declarat ieri în prima sa conferinţă de presă în calitate de şef al administraţiei judeţene că în discuţiile cu cei 19 directori a făcut un inventar al urgenţelor în capul listei fiind trecut Aeroportul de la Salcea. El a spus că aeroportul are nevoie urgentă de fonduri pentru extinderea pistei arătând că în cazul în care nu va fi găsită sursa de finanţare acesta riscă să devină impracticabil. „E o prioritate de grad zero să vedem ce facem cu această poartă de intrare aeriană în zona noastră. Sunt îngrijorat să constat că şi balizajul şi toate problemele legate de partea tehnică nu sunt corespunzătoare pentru standardele cerute în momentul de faţă”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.



Flutur: „Prima zi de lucru nu m-a plictisit deloc”



O altă urgenţă pe care şi-a notat-o noul şef al administraţiei judeţene este cea legată de construirea a două gropi ecologice la nivelul judeţului obligatorii conform negocierilor cu Uniunea Europeană. Flutur a spus că autorităţile sucevene trebuie să hotărască rapid dacă vor merge pe proiectul Ministerului Dezvoltării care aplică o tehnologie învechită sau vor căuta alte soluţii. Pentru a găsi răspunsul la această problemă Gheorghe Flutur va avea o discuţie cu toţi primarii din judeţ. „O altă chestiune este cea legată de drepturile salariale ale celor din asistenţă şi protecţie socială. Aici trebuie să facem demersuri pentru a obţine la rectificare 500 de miliarde de lei vechi. Apoi la societatea comercială Drumuri şi Poduri trebuie să facem o analiză atentă pentru că doar 60% e acoperită cu contracte şi lucrări şi să vedem ce facem în continuare pentru că trebuie să avem acoperire de 100%”, a declarat Flutur. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai amintit de problema spaţiului pentru Ansamblul Ciprian Porumbescu, care riscă să fie scos în stradă şi de firma Bucovina Eco Term Gaz care implementează proiectul „utilităţi şi mediu la standarde europene”. Flutur a spus că în cazul acestei societăţi se analizează oportunitatea participării la licitaţia pentru desemnare operatorului de gaz la nivel de judeţ, licitaţie care va avea loc pe 3 iulie la Ministerul Economiei. „Prima zi de lucru nu m-a plictisit deloc”, a conchis Flutur.



Ilie: „Întâlnirea cu directorii a fost una prietenoasă”



La rândul său vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Ilie, a ţinut să precizeze că întâlnirea cu directorii a fost una „fructuoasă, deschisă, chiar prietenoasă”. „Dorim ca noi să avem o colaborare foarte transparentă, deschisă dar şi eficientă cu toţi directorii cu care ne-am întâlnit şi prin intermediul lor cu aparatele pe care le conduc. Vrem ca într-o perioadă scurtă să reuşim să mişcăm lucrurile din loc pentru că aşa cum arăta domnul Flutur unele lucruri sunt gata să explodeze. Ne concentrăm ca să preluăm din mers aceste probleme şi să le rezolvăm cât mai repede”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean.