joi, 10 iulie 2008

Sportivii de la CSTA Suceava confirmă faptul că sunt în top

Sportivii de la CSTA Suceava au participat în ultima perioadă la două competiţii de anvergură la nivel naţional. Aşa cum era de aşteptat, sucevenii s-au regăsit printre medaliaţii competiţiei.


Constanţa a fost gazda Campionatului Naţional de navomodele, competiţie de machete grupa C (vitrină), acolo unde gruparea suceveană a participat cu 8 sportivi. CSTA Suceava a fost reprezentată de Andrei Albu şi Andrei Albotă, la juniori şi Vasile Storociuc, Mihai Feier, Costel Ragazan şi Petru Ragazan, Vasile Bilius şi Ioan Botuşan.


CSTA Suceava s-a întors de la Naţionalele de Navomodele cu 25 de medalii, 18 în competiţia individuală şi 7 pe echipe. La individual sucevenii şi-au trecut în cont 4 medalii de argint şi 14 de bronz, în timp ce în concursul pe echipe s-au mai adăugat o medalie de argint şi 6 de bronz. Sportivii suceveni şi-au făcut din nou “loc” printre cele 9 cluburi prezente la Naţionale, rămânând printre cele mai bune 5 cluburi din ţară.


Rachetomodeliştii de la CSTA Suceava şi-au demonstrat din nou măiestria în cadrul etapei de Cupa României ce a avut loc la Bacău. Clubul sucevean a participat la competiţie cu 15 sportivi, aproape toţi regăsindu-se printre medaliaţi. Ioan Catargiu şi-a demonstrat valoarea la clasa S6A, pe primul loc în competiţie situându-se şi Andrei Moroşan la clasa S4A şi Alexandru Torodoc la clasa S3 A, careul de aşi fiind completat de juniorul Ştefan Atănăsoaie. Pe poziţia secundă la etapa de Naţionale de Rachetomodelism s-au clasat Mădălin Paicu şi Ştefan Atănăsoaie, în timp ce medalie de bronz în concurs au obţinut Sorin Dranca şi Andrei Albu.


Competiţia pe echipe din cadrul etapei de Cupa Mondială de rachetomodelism a reprezentat un nou success pentru CSTA Suceava.


“Am încercat să ne pregătim şi prezentăm în cele mai bune condiţii la competiţiile de navomodele şi rachetomodele. Rezultatele înregistrate de rachetomodele sunt pe măsura talentului sportivilor noştri, însă am înregistrat un progres real la navomodele.Ultima competiţie la care am participat, cea de rachetomodele, a constituit şi un criteriu de selecţie pentru lotul naţional al României, acolo unde suntem convinşi că vom avea şi noi reprezentanţi.


Oricum, în perioada 6-10 august vom da măsura posibilităţilor noastre la Campionatele Naţionale de Rachetomodele de la Sibiu” a declarat directorul CSTA Suceava, Vasile Bilius.