marți, 9 septembrie 2008

Număr record de amenzi şi permise de conducere reţinute

O acţiune de control în trafic a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, desfăşurată la finele săptămânii trecute, s-a soldat cu aplicarea unui număr record de amenzi şi cu foarte multe permise de conducere reţinute. Dacă de obicei acţiunile de control în trafic de sâmbătă şi duminică se soldau cu cel mult 500 de amenzi, şi erau reţinute patru-cinci permise, în urma acţiunii de pe 6 şi 7 septembrie au fost aplicate 617 sancţiuni contravenţionale, iar 15 şoferi şi-au pierdut dreptul de a conduce.
Aproape 300 dintre amenzi au fost date şoferilor surprinşi de radare cu viteză peste limitele legale, 152 au fost aplicate pentru lipsa centurii de siguranţă, 12 pentru defecţiuni tehnice etc. Poliţiştii şi-au îndreptat atenţia şi spre ceilalţi participanţi la trafic, fiind amendaţi opt pietoni, opt biciclişti, patru căruţaşi şi 36 de motoscuterişti.
Şoferii rămaşi fără permis de conducere au fost sancţionaţi pentru consum de alcool, viteză excesivă, depăşire neregulamentară, trecere pe culoarea roşie a semaforului, ori neacordare de prioritate.