miercuri, 3 septembrie 2008

PSD Suceava scoate la bătaie ce are mai bun

PSD Suceava a stabilit pînă acum un număr de 11 candidaţi din cei 14 cîţi sînt necesari pentru colegiile electorale uninominale, atît pentru Camera Deputaţilor cît şi pentru Senat. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a partidului, Gavril Mîrza, a anunţat că va candida pentru Senat în colegiul Fălticeni, în acelaşi colegiu (la deputaţi) urmînd a candida deputatul Ioan Stan şi euro-parlamentarul Cătălin Nechifor. Gavril Mîrza a declarat că organizaţia pe care o conduce urmează să stabilească încă trei candidaţi pentru alegerile parlamentare, cel de Senat pentru colegiile Suceava şi Rădăuţi şi pentru Camera Deputaţilor în colegiul Siret. Acesta a arătat că în celelalte colegii au fost stabiliţi candidaţii.

Astfel, pentru Senat, în colegiul Vatra Dornei-Gura Humorului, va candida Constantin Huţanu, fost primar al municipiului Vatra Dornei. În cele trei colegii din zona Suceava vor candida actualul deputat Mirela Adomnicăi, consilierul local Neculai Bosancu şi directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Ovidiu Donţu, care a candidat la funcţia de primar al municipiului-reşedinţă. În colegiul Vatra Dornei va candida pentru Camera Deputaţilor actualul deputat Petrică Tărniceru, în colegiul Cîmpulung Moldovenesc-Gura Humorului va candida omul de afaceri sucevean Nicolae Beraru, iar în colegiile din zona Rădăuţi vor candida Mihai Frunză, fost primar al municipiului şi Titi Petre, fost şef a Oficiului de Cadastru Suceava în perioada 2000-–2004.

Preşedintele PSD Suceava a menţionat că în cele trei colegii unde încă nu au fost desemnaţi candidaţii sînt mai multe persoane care doresc să candideze şi se va face o selecţie în baza mai multor criterii. Printre cei ce urmează să fie selectaţi se numără preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a partidului, Virginel Iordache şi deputatul Eugen Bejinariu