miercuri, 3 septembrie 2008

Hotărârile CL Suceava privind construcţiile din municipiul reşedinţă de judeţ, sub lupa prefectului Băişanu


După ce în ultima şedinţă de Consiliu Local Suceava, deliberativul a aprobat toate solicitărileAlexandru Baisanu posibile şi imposibile de construcţii pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, prefectul judeţului Suceava, Alexandru Ştefan Băişanu, a anunţat municipalitatea suceveană că va analiza fiecare hotărâre în parte adoptată în şedinţă. Prefectul Băişanu a spus marţi, într-o conferinţă de presă, că a fost „cutremurat de avalanşa de hotărâri” trimise de Primăria Suceava pentru a primi avizul de legalitate. În opinia prefectului, această avalanşă nu face decât să confirme bănuiala că „Ion Lungu s-a hotărât să facă varză municipiul Suceava prin construcţii care până acum nu considera că ar fi fost necesare”, motiv pentru care este hotărât să analizeze fiecare decizie în parte a CL Suceava pentru a verifica dacă a fost adoptată conform legilor în vigoare.   

Ştefan Băişanu a comparat situaţia din luna august 2008 cu situaţia din anii trecuţi ai mandatului lui Ion Lungu şi consideră că „pentru Ion Lungu, a început boeria, pentru că văd că dă drumul tuturor cererilor de construire care timp de patru ani au stat blocate la Primăria Suceava”. 

„Voi discuta cu juriştii din Prefectură şi acolo unde sunt probleme, vom trimite hotărârile înapoi la Primărie”, a afirmat prefectul Băişanu.