luni, 8 septembrie 2008

Retea de contrabandisti de tigari, destructurata la Suceava



O retea de contrabanda cu tigari ucrainene a fost destructurata de DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava, la actiunea de prindere in flagrant a membrilor retelei participand numeroase forte, fiind acordat inclusiv sprijin aerian, dar si suport tehnic asigurat de specialisti din cadrul SRI si DGIP.
Opt dintre cei noua membri ai unei retele de contrabanda cu tigari ucrainene au fost arestati pentru 29 de zile, pentru constituire, sprijinire, aderare a unui grup infractional organizat, contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat a Romaniei, gruparea introducand in tara, cu complicitatea granicerilor ucraineni, peste 100.000 de pachete de tigari.
Procurorul-sef al DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava, Marius Cazac, a declarat luni ca reteaua era una mare, intrucat folosea la un transport intre sapte si zece persoane in calitate de carausi si, desi nu treceau mai mult de 50 de bax-uri la un transport, aveau doua pana la trei transporturi pe saptamana.
Cazac a spus ca gruparea infractionala organizata isi va desfasura activitatea in localitatile Straja-Brodina, de pe frontiera dintre Romania si Ucraina, bax-urile fiind introduse in tara peste frontiera verde, prin locuri special create.
Seful DIICOT Suceava a mai spus ca monitorizarea activitatii retelei a fost dificila, pentru ca membrii gruparii actionau intr-o zona muntoasa, extrem de accidentata, pe care o cunosteau foarte bine. "Capii retelei tineau legatura cu furnizorii ucraineni, se deplasau in Ucraina si efectuau platile pentru cantitatile de tigari comandate, iar membrii ucraineni ai gruparii asigurau transportul in zona frontierei si, cu complicitatea granicerilor ucraineni, pentru a degaja zona si a permite intrarea in Ucraina a carausilor romani", a spus Cazac.