luni, 26 mai 2008

A primit un porc pentru „servicii sexuale”

Prostituţie



Două tinere din zona Rădăuţi sunt cercetate sub acuzaţia de prostituţie după ce au „servit” mai bine de o sută de clienţi. Trebuie remarcat că una dintre acestea, L. S., în vârstă de 23 de ani, originară din Suceviţa, a primit de la un bărbat un porc, ca plată pentru partidele de amor.

Totul a pornit în urmă cu câteva luni, când poliţiştii rădăuţeni au început să o monitorizeze pe tânăra amintită mai sus. Ea îşi racola clienţii dintr-un local din Milişăuţi, din zona caselor de vacanţă de la Suceviţa, de pe raza comunei Marginea şi chiar din municipiu. Pentru partidele de sex tânăra percepea între 20 şi 70 de lei, dar au fost cazuri când a primit îmbrăcăminte, telefoane mobile, ba chiar şi un porc de la un amator de plăceri din Bădeuţi.

Deşi o perioadă a „lucrat” singură, femeia din Suceviţa a făcut echipă cu o altă tânără, de 18 ani, T.G., din Poieni-Solca, care la fel ca şi „colega” mai în vârstă îşi recruta partenerii de amor din Suceviţa şi din comuna Marginea, cu menţiunea că tânăra a mai fost cercetată pentru prostituţie în urmă cu trei ani.

Şeful biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, inspector Gheorghe Lemnariu, a precizat că tinerele riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Soţia lui Mihai Albu vrea să i-o tragă Monicăi Columbeanu


Deşi au plictisit poporul cu cearta care le-a pătat frumoasa prietenie, pe care-au întreţinut-o aproape doi ani, Iulia Albu şi Monica Columbeanu continuă să-şi scoată ochii, prin corespondenţă, informează cotidianul Atac.
După ce şi-au aruncat vorbe jignitoare în presă, au trecut la indiferenţa manifestată reciproc, cu precădere la evenimentele mondene. Nu s-au scuipat, dar mult nu mai aveau până s-o facă. În această perioadă a existenţei lor, în care nu ştiu ele care e mai deşteaptă, încearcă să şi-o tragă de la distanţă, prin reuşitele profesionale şi familiale înregistrate. Mai puţin mediatizata doamnă Albu încearcă să-i dea soţiei lui Irinel lovitura de graţie, prin apariţia într-un realityshow, realizat despre propria sa viaţă.
Propunerea nu a venit din partea unei televiziuni, ci a fost ini- ţiativă personală a fostului manechin, cel mai probabil din dorinţa de a-i lua faţa fostei sale prietene. Iulia Albu a început deja filmările pentru serialul în care îşi dore şte să apară, însă în compania unei echipe de filmări a unei case de producţii independente. Surse din apropierea consoartei designerului de pantofi Mihai Albu ne-au povestit că blonda ar fi declarat c-o să facă tot posibilul ca acest episod pilot să fie cumpărat de una dintre televiziunile naţionale sau particulare, chiar dacă asta înseamnă să dezvăluie multe dintre secretele ce ţin de fosta sa carieră de model sau amănunte din intimitatea ei cu Mihai Albu. Potrivit acelora şi surse, designerul n-ar fi fost de acord, din prima, cu tentativa de răzbunare a soţiei sale, dar, în cele din urmă, s-a lăsat influenţat şi chiar a sponsorizat filmarea numărului pilot.

Se cere audierea ministrului de interne în "cazul Olărean"


Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a declarat că va cere ca ministrul de interne să fie audiat de Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor, în „cazul Olărean”. „Vreau să explice Comisiei de ce Poliţia judeţului Suceava nu îşi face datoria în acest caz şi în alte cazuri de acest gen care l-a avut ca protagonist pe Aurel Olărean”, a spus Bejinariu care se întreabă de ce preşedintele Comisiei de abuzuri nu s-a sesizat până acum. De asemenea, parlamentarul social democrat îi cere prefectului Alexandru Băişanu să solicite cât mai repede demararea anchetei în acest caz. Bejinariu crede că Olărean are o problemă psihică şi că se impune o expertiză de specialitate în acest caz. Aminitim că deputatul PD-L de Suceava, Aurel Olărean, candidat la primăria Rădăuţi, este acuzat de Romeo Galan, fiul contracandidatului său de la PNL, Constantin Galan, că l-a ameninţat cu moartea şi că i-a avariat maşina cu un pietroi.

Bejinariu îi cere lui Flutur să-şi asume „faptele huliganice” ale lui Olărean

Eugen Bejinariu îi cere lui Gheorghe Flutur să-şi asume „faptele huliganice” ale deputatului Olărean. „A doua zi după incident Flutur l-a luat de mână pe Olărean şi s-a plimbat prin Rădăuţi în campanie electorală”, a spus Bejinariu. El l-a criticat pe Flutur pentru acţiunile sale mergând până acolo încât „a ameninţat măicuţele stareţe că dacă nu-l vor vota vor avea foarte mult de suferit” şi l-a gratulat cu apelativul „Măria Sa Vodă Flutur”.

Flutur şi Carcalete acuzaţi că folosesc şcoala ca "instrument politic"


Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Ioradche, îl acuză pe liderul PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur şi pe şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, democrat-liberalul Petru Cacrcalete că folosesc şcoala ca „instrument politic”. Iordache a arătat că Inspectoratul Şcolar este implicat într-o propagandă electorală „fără precedent” precizând că niciodată şcoala suceveană nu a fost cuprinsă de febra electorală ca acum. „Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean în frunte cu Petru Carcalete şi Daniel Hrenciuc (nr- adjunctul IŞJ) pregăteşte cu foarte multă minuţiozitate vizitele electorale ale lui Gheorghe Flutur”, a spus Iordache. El a dat exemplul şcolii de la Şcheia unde, susţine el, conducerea Inspectoratului Şcolar a decis suspendarea programului educativ „iar elevii au fost îmbrăcaţi în costume populare şi puşi să cânte şi să danseze în faţa Măriei Sale Gheorghe Flutur”. Iordache a continuat cu Colegiul Silvic din Cîmpulung Moldovenesc condus de candidatul PD-L la primărie Cristinel Cuciureanu. „Elevii de la şcoala profesională şi din clasele XI şi XII sunt folosiţi frecvent în activităţile electorale ale candidatului Cuciureanu Cristinel. În frunte merg elevii şcoli iar în spate defilează conducerea PD-L Cîmpulung în frunte cu Gheorghe Flutur”, a relatat Iordache.

Ministerul Educaţiei solicitat să intervină urgent

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Suceava, la Şcoala specială din Cîmpulung Moldovenesc „cu o neruşinare nemaiântâlnită” Gheorghe Flutur a făcut o vizită de lucru şi în loc să se intereseze de soarta şcolii şi a cadrelor didactice „s-a interesat de numărul copiilor care au peste 18 ani şi cam câţi ar fi convinşi să voteze cu PD-L”. La Rădăuţi la Grupul şcolar 1 unde a fost director Petru Carcalete, Iordache susţine că se desfăşoară campanie electorală pe faţă. „Elevii primesc pliante care-i au în prim plan pe Gheorghe Flutur şi Aurel Olărean şi îmi pun întrebarea ce exemplu poate fi Olărean pentru nişte copii a căror educaţie este încă în formare, un om care se comportă ca un cawboy în oraşul Rădăuţi”, a menţionat Iordache. El a mai spus că inspectorii şcolari sunt chemaţi individual în biroul „generalului Carcalete” şi li se sugerează ca în vizitele pe care le fac la şcoli să sfătuiască profesorii să voteze cu PD-L şi Gheorghe Flutur. „Fapt fără prepcedent elevi de clasa a XII-a care participă în campanie electorală în Suceava li se promite că vor promova examenele dacă fac campanie şi dacă lipesc afişe PD-L”, a subliniat Iordache. El a cerut Ministerului Educaţiei să ia poziţie faţă de aceste manifestări şi să se implice în readucerea şcolii la menirea pe care o are.

"Gavril Mîrza şi maşinile de spălat"


Comunicat de presă PD-L

« Au fost deja prezentate o serie din realizările Consiliului judeţean privind asistenţa socială şi protecţia copilului: lucrări plătite şi neefectuate în valoare de 2 miliarde lei vechi la centrul de reabilitare Mitoc, apartamente cumpărate la preţ dublu faţă de preţul pieţii, alimente pentru centrele de asistenţă socială achiziţionate la preţuri fantastice, maşini Toyota achiziţionate şi lăsate în curtea dealerului pînă trec alegerile. Din informaţiile pe care le avem, Garda Financiară deja s-a sesizat şi verifică faptele relatate. Să vă mai punem o întrebare , domnule Mîrza : în ultimii ani s-a achiziţionat pentru centrele de asistenţă socială un număr impresionant de maşini de spălat.Ne-am gîndit că vă doriţi foarte mult ca persoanele cu dizabilităţi , copii si adulţi, să aibă hăinuţe curate.

Ceea ce nu mai înţelegem este de ce în ultimii ani Consiliul Judeţean a plătit reparaţii de cîteva miliarde de lei la aceste maşinuţe de spălat, valoarea reparaţiilor plătite fiind de zeci de ori mai mare decît cea a maşinilor de spălat noi-nouţe. Cu maşinile de spălat ale Direcţiei de Asistenţă Socială se spală rufe sau se spală bani pentru campanie, domnule Mîrza?”

Biroul de presa PD-L

Zarojanu scoate în evidenţă sprijinul dat de minister şcolilor sucevene


Viceprimarul Sucevei, şi candidat din partea PNL pentru funcţia de primar, Angela Zarojanu, a anunţat că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a alocat fondurile necesare pentru reabilitarea şi modernizarea mai multor unităţi de învăţământ din municipiul Suceava. Zarojanu a precizat că deşi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, declarase anterior că aceste fonduri sunt insuficiente, sau chiar lipsesc, conducerea Ministerului Educaţiei a aprobat alocarea primei tranşe de fonduri pentru şcolile şi grădiniţele din Suceava. Ea a arătat că fondurile primite vor fi folosite pentru lucrări de investiţii la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, atât pentru reabilitare şi modernizare, dar şi pentru construcţia unei săi de sport. De asemenea, banii de la minister vor fi folosiţi şi pentru investiţii la Colegiile Naţionale „Spiru Haret” (construcţia unui nou corp de clădire), Petru Rareş, Petru Muşat, dar şi la grădiniţele nr. 1, 2 şi 3 de pe strada Tineretului, şi la grădiniţa din apropierea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. „Deşi domnul Carcalete a spus că sunt întârzieri sau că nu sunt aceşti bani, iată că prin sprijinul Ministerului Educaţiei şi a echipei liberale de aici din Suceava, s-a reuşit asigurarea finanţării pentru aceste lucrări de modernizare a unităţilor de învăţământ menţionate. Şi ne bucurăm că demersurile noastre, ale liberalilor, au fost încununate de succes”, a spus Zarojanu. Nu în ultimul rând, ea a precizat că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat suplimentarea cu două clase de asistenţi medicali generalişti la Şcoala Postliceală Sanitară din Suceava.

Mîrza râde de Flutur că dă găleţi goale la oameni


Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, preşedintele în exerciţiu Gavril Mîrza, a comentat acţiunea contracandidatului său de la PD-L de a oferi găleţi goale la oameni arătând că mulţi au refuzat sau au distrus obiectele electorale deoarece „găleţile goale aduc ghinion”. „Am auzit şi am şi văzut lume care spune că au fost refuzaţi cu găleţile şi foarte multe găleţi au fost sparte mai aes în zona Vicov. Cică au făcut peste 200.000 de găleţi electorale iar unii având convingerea că acele găleţi le aduc sărăcia le sparg şi le aruncă. Păcat de deşeuri, de risipă şi de poluarea mediului cu aceste cioburi de plastic”, a declarat Mîrza.

Preşedintele PSD Suceava spune că Flutur vrea să facă guvern numai cu „miniştri” suceveni

Gavril Mîrza l-a rugat pe Gheorghe Flutur să renunţe la presiunile pe care le face la adresa salariaţilor Consiliului Judeţean şi la limbajul violent. Mîrza susţine că Flutur pe unii angajaţi de-ai săi îi ameninţă iar pe alţii îi momeşte cu funcţii chiar şi cu posturi de secretari de stat şi miniştri. „De parcă el ar constitui Guverne în România. La cât promite el va trebui ca viitorul Guvern să fie format numai din miniştri din Suceava”, a declarat Mîrza, care i-a solicitat lui Flutur să facă publice trei proiecte promovate de el din funcţiile pe care le-a deţinut.

A început construcţia celui mai mare proiect turistic din judeţ


Cel mai mare proiect de dezvoltare turistică a demarat, la sfârşitul săptămânii trecute, în oraşul Gura Humorului ). Este vorba despre proiectul POPAS, promovat de primăria acestui oraş, la eveniment fiind prezent ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, preşedintele PNL Suceava, senatorul Tiberiu Prodan, deputatul liberal Mihai Sandu Capră. Potrivit spuselor primarului din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, proiectul POPAS presupune reabilitarea şi modernizarea infrastructurii turistice din zona parcului Ariniş, valoarea totală a acestuia fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

Ursaciuc a explicat că lucrările vor fi realizate de firmele Cominco Bucureşti şi POOR Austria, acestea câştigând licitaţiile organizate pentru atribuirea celor două „loturi de lucrări” prinse în proiect. Astfel, una din componentele proiectului va presupune realizarea investiţiilor în parcul dendrologic Ariniş, respectiv refacerea aleilor pietonale şi iluminatul acestora, construcţia unui patinoar artificial, a unei piscine acoperite de dimensiuni olimpice, a unui bazin de înot pentru copii, precum şi a unui punct de orientare turistică. La acestea se adaugă reabilitarea terenurilor de sport existente, respectiv amenajarea unor terenuri de tenis, fotbal, handbal, baschet şi volei – badminton, toate acestea urmând a fi dotate şi cu instalaţii de nocturnă. Marius Ursaciuc a mai precizat că tot în cadrul acestei componente a proiectului sunt incluse şi investiţiile în reabilitarea reţelelor de utilităţi, apă, canalizare şi gaz metan.

Cea mai mare pârtie de schi din judeţ

Primarul din Gura Humorului a precizat că a doua componentă a proiectului cuprinde investiţii pentru construcţia unei pârtii de schi, şi a infrastructurii aferente acesteia. Ursaciuc a explicat că potrivit proiectului existent, pârtia de schi ce va fi amenajată în Gura Humorului va fi cea mai mare din întreaga zona a Moldovei, fiind clasificată la un nivel de 7,5 grad de competitivitate, pe o scală de la 1 la 10. Astfel, la finalizarea lucrărilor pârtia de schi va avea o lungime de 1,478 metri, cu o diferenţă de nivel de 283 de metri, şi o lăţime medie de 35 de metri. Investiţia la pârtie va fi completată de construcţia unui telescaun, care va avea o lungime de 1.280 de metri. De asemenea, pe lângă pârtia de schi, investiţiile vor mai presupune şi dotarea ei cu cinci tunuri de zăpadă, o maşină de bătut zăpada, precum şi o clădire anexă multifuncţională, construită la baza pârtiei. În proiect mai sunt incluse şi lucrările de reabilitare a unui drum de acces spre pârtie, îndiguirea râului Moldova, construcţia unei parcări cu 350 de locui şi 10 locuri pentru autocare. „Toate aceste lucrări trebuie să fie gata în maxim 18 luni. Sunt investiţii care vor transforma Gura Humorului într-o zona turistică extrem de importantă”, a spus Marius Ursaciuc. Acesta a fost completat şi de ministrul economiei, Varujan Vosganian, care a precizat că Executivul condus de Călin Popescu Tăriceanu va continua să sprijine realizarea investiţiei de la Gura Humorului, în condiţiile în care o parte a finanţării trebuie să fie asigurată de Guvern.

Sală de sport polivalentă în parcul Ariniş

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, în parcul Ariniş a fost inaugurată şi o modernă sală de sport Polivalentă, investiţie de 1,2 milioane de euro realizată cu sprijinul Guvernului României, prin Compania Naţională de Investiţii. Inaugurarea sălii de sport s-a făcut în prezenţa ministrului economiei, Varujan Vosganian, care a fost întâmpinat, la intrarea în sală, de doi vicecampioni naţionali la arte marţiale. Cei doi i-au oferit lui Varujan Vosganian un kimono, cu care ministrul economiei s-a îmbrăcat, pentru a participa la festivităţile de inaugurare a sălii.

„Este o investiţie a noastră, a celor din Gura Humorului. Sala va fi pentru copii noştri, pentru sportivii din Gura Humorului, dar şi pentru viitorul turistic al oraşului”, a declarat Marius Ursaciuc, după care a dat cuvântul ministrului economiei, Varujan Vosganian.

Acesta a subliniat că a venit la inaugurarea acestei săli „pentru a fi alături de prietenul meu Marius Ursaciuc”, apreciind eforturile şi realizările acestuia pentru „a schimba în bine oraşul Gura Humorului şi viaţa locuitorilor acestui oraş”. „Marius Ursaciuc este un om din rândul celor din care ducem atâta lipsă. Este un model pentru noi. Dacă el ne-ar fi invitat doar la această inaugurare, ar fi fost doar să ne ispitească să-l votăm. Dar în fiecare zi cât a fost primar, în Gura Humorului a fost câte o inaugurare a ceva ce a făcut Marius Ursaciuc. Iar el va avea puterea să rămână primarul dumneavoastră, şi alături de el vrem să câştigăm şi preşedinţia Consiliului Judeţean, prin domnul senator Tiberiu Prodan, astfel încât astfel de proiecte să continue la nivelul întregului judeţ”, a spus Vosganian.

"Patrulaterul portocaliu" al afacerilor din şcoli


Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD, consilierul local Ovidiu Donţu, candidatul social-democraţilor la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, vine cu o nouă dezvăluire la adresa primarului în exerciţiu, Ion Lungu, candidat PD-L pentru un nou mandat. Donţu a susţinut ieri într-o conferinţă de presă că fratele primarului Lungu, Constantin Lungu, a făcut prin firma sa lucrări în subantrepriză la şcoli din municipiul Suceava. „Dacă erau la şcolile din Rădăuţi nu mi se părea nimic nepotrivit pentru că şi firma fratelui domnului primar trebuie să trăiască. Îl întreb pe domnul Lungu cum poate să controleze calitatea lucrărilor la acele şcoli când în subantrepriză fratele domniei sale realizează acele lucrări”, a spus social democratul. Donţu a prezentat „patrulaterul portocaliu” al afacerilor din şcoli patrulater în care pe lângă fraţii Lungu se mai regăsesc directoarea economică a primăriei şi soţul acesteia. „Filiera pe care s-au realizat aceste lucrări este următoarea: Ion Lungu, primarul controla aceste lucrări, economicul Primăriei, doamna Văideanu le aviza, soţul doamnei Văideanu fiind şeful investiţiilor de la Inspectoratul Şcolar le ajuta, iar fratele domnului primar, Costică Lungu le realiza. Iată că patrulaterul este portocaliu domnule primar. Prezint opiniei publice patrulaterul portocaliu privind lucrările în şcoli şi las pe cetăţenii municipiului Suceava să spună dacă e în regulă sau nu. Iată domnule primar nici nu fabulez, nici nu exagerez nici nu mint. Ca sucevean am o datorie de onoare să arăt cetăţenilor realitatea”, a declarat Ovidiu Donţu. Contactat telefonic primarul Ion Lungu a declarat că-şi va prezenta punctul de vedere într-o conferinţă de presă viitoare.