miercuri, 5 martie 2008

Am biruit


Incepand de azi problemele in Romania sunt ca si rezolvate.

Parlamentul a adoptat votul uninominal. Vor mai trece cateva zile, vor fi discutii pro si contra, insa in cel mult o saptamana, daca nu apare ceva semnificativ, acest subiect va dispare, alegatorii vor continua sa aiba informatii reale putine despre ceea ce inseamna votul uninominal si modul practic in care se va desfasura votarea.

Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu sunt impotriva votului uninominal, mai ales ca in alegerile pentru Parlamentul European am avut o componenta uninominala destul de serioasa, mai ales din afara partidului. Asta, desigur, la mine in judet, la Suceava. Sunt insa impotriva perceptiei, sau mai degraba dorintei de a induce o anumita perceptie, potrivit careia votul uninominal va rezolva ceva semnificativ in politica romaneasca.

Insa jocurile sunt facute, partidele vor trebui sa se reaseze in conditiile unei campanii mult mai personalizate si nu ne ramane altceva de facut decat sa asteptam rezultatele mult asteptate.

Cu singurul semn de intrebare, cel referitor la o probabila si foarte posibila contestatie depusa la Curtea Constitutionala.