miercuri, 5 martie 2008

Zarojanu susţine că Ion Lungu a rămas singur

Zarojanu susţine că Ion Lungu a rămas singur


Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Suceava, Angela Zarojanu, consideră că actual primar al Sucevei se pregăteşte să candideze, din partea PD-L, pentru obţinerea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean. Zarojanu a spus că această concluzie poate fi trasă după prezentarea de către Ion Lungu a proiectului pe care îl are pentru dezvoltarea Sucevei, dar care conţine elemente ce ţin de administraţia judeţeană. Liderul liberalilor suceveni a spus că un exemplu în acest sens este anunţul făcut de Ion Lungu privind promovarea unui proiect în vederea reabilitării Cetăţii de Scaun a Sucevei.

„Această iniţiativă se află deja în stadiul de întocmire a proiectului la Consiliul Judeţean. Din datele pe care le deţin primăria nu mai poate să fie partener în acest proiect. Iar dumnealui vine cu un proiect care vizează direct Consiliul Judeţean”, a declarat Angela Zarojanu.

În acelaşi timp, ea a precizat că după anunţul făcut de Ion Lungu că va candida din partea PD-L pentru un nou mandat, acesta a rămas fără o echipă care să-l susţină şi care să-i conceapă o strategie coerentă de dezvoltare a Sucevei. „Domnul Ion Lungu a rămas singur. Iar când a spus că va face echipă cu specialiştii din cadrul PD-L, cred ca a dat-o în bară”, consideră preşedintele PNL Suceava. Zarojanu a făcut referire în special la proiectul anunţat de Ion Lungu cu privire la reabilitarea iluminatului public din municipiul Suceava. Astfel, ea a reamintit că unul din membrii echipei PD-L, Niculai Barbă, a fost cel care în urmă cu câţiva ani îi sugera primarului Ion Lungu să rezolve problema iluminatului prin montarea de felinare pe străzile Sucevei.

„Se vede că dumnealui nu mai are echipă. Este şi normal, pentru că echipa care va realiza adevărata strategie de dezvoltare a Sucevei a rămas la PNL. Iar noi vom fi cei care vom veni cu proiecte concrete, cu modalităţi de rezolvare a lor. Şi nu vom face ca cei de la PD-L, pentru că tot ceea ce spun aceştia se află numai pe hârtie, fără nici un suport real”, a declarat Angela Zarojanu.

Lungu: „Platforma mea electorală le-a dat fiori unora”

În replică, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că afirmaţiile liberalilor demonstrează faptul că acestora le este „frică” de pierderea alegerilor. Lungu susţine că platforma electorală pe care a prezentat-o este una consolidată, realistă şi realizabilă. „Platforma mea electorală le-a dat fiori unora şi i-a iritat pe foştii colegi liberali. Am o echipă puternică în spate, lucru demonstrat la acţiunile de până acum. Restul sunt discuţii de campanie electorală”, a declarat Ion Lungu.