miercuri, 5 martie 2008

Ion Lungu propune sucevenilor un proiect care să îmbine modernul cu tradiţionalul


Politica



Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat marţi, că lucrează împreună cu echipa de specialişti ai PD-L Suceava, la o platformă de administrare a municipiului reşedinţă de judeţ pentru următorii patru ani, ale cărei date vor fi date publicităţii în perioada imediat următoare. Punctele forte ale acestui plan de dezvoltare a Sucevei se învârt în jurul a două idei, cea de transformare a Sucevei într-un centru turistic şi comercial, precum şi cea de refacere integrală a infrastructurii din municipiu.

„Îmi doresc ca la serbarea a 625 de ani de atestare documentară, Cetatea de Scaun a Sucevei să fie prezentată tuturor în lumina care o merită”, a spus primarul în exerciţiu.

Acesta susţine că „proiectul pe care îl propunem sucevenilor, dorim să îmbine modernul cu tradiţionalul” şi a declarat că prioritatea zero pentru municipalitate este realizarea de urgenţă a unui studiu de trafic ce să explice clar zonele unde trebuie amenajate parcări supraterane sau subterane. „Ideea este să îmbinăm, în perioada următoare, turismul ecumenic, prin care să punem în valoare vestigiile ce le avem în zonă, cu cel comercial”, a mai spus primarul Ion Lungu.