luni, 16 iulie 2007

Şeful Poliţiei de Frontieră Siret a demisionat

După ce un subaltern a fost prins cu portbagajul plin

Şeful Poliţiei de Frontieră Siret a demisionat
16 IULIE 2007

Şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, comisarul Gheorghe Ieremie, a demisionat din funcţie din motive „personale”, după un incident în care un inspector de poliţie de frontieră a fost prins în timpul serviciului cu portbagajul maşinii plin cu mărfuri din magazinul duty-free din PTF Siret.

Noul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret este, începând de duminică, comisarul-şef de poliţie Mihai Prisacari, şeful biroului cabinet din cadrul Direcţiei Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, transmite corespondentul Mediafax.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava a precizat, duminică, într-un comunicat de presă remis agenţiei de presă Mediafax, că, în cursul zilei de vineri, comisarul de poliţie Gheorghe Ieremie a solicitat directorului DPF Rădăuţi, comisar-şef de poliţie Ion Pop, printr-un raport scris, eliberarea sa din funcţia de şef al SPF Siret, invocând „probleme strict personale, fără nici o legătură cu faptele săvârşite de inspectorul Chira Gabriel din cadrul SPF Siret”.

Demisia lui Ieremie vine la o săptămână de la producerea unui incident în care a fost implicat un ofiţer de poliţie de frontieră, inspectorul Gabriel Narcis Chira, care a fost surprins că a făcut, în timpul serviciului, mai multe achiziţii din magazinul duty-free aflat în incinta PTF Siret.

O echipă operativă a IJPF Suceava s-a deplasat la PTF Siret, iar inspectorul de poliţie ar fi avut „o atitudine necooperantă, nesinceră şi recalcitrantă”, refuzând să pună la dispoziţie autoturismul pentru verificare şi să ofere detalii privind situaţia înregistrată.

Ulterior, la sediul SPF Siret a ajuns şi tatăl inspectorului, Gheorghe C., agent de poliţie de frontieră în cadrul SPF Vicov, care a declarat că produsele din portbagajul maşinii le cumpărase el, cu o zi înainte, din Bazarul Suceava, precizează IJPF Suceava, care susţine că acesta a încercat astfel să-i inducă în eroare pe cei care cercetau cazul.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Noutate!
Comisarul Irimia a fost pus sa demisioneze fortat intrucat, comisarul Prisacaru (seful de cabinet al MARELUI director Pop) are de iesit la pensie peste 6 luni si are nevoie de o pensie mai mare.

Anonim spunea...

Irimia a demisionat intrucat nu mai poate plati datoriile sefilor de la inspectorat si directiei Politiei de Frontiera.
In curand va aparea un barosan care va plati bani grei pentru o noua functie de sector la Siret. Dar va pleca si el cu cizma in f..d ca nu-si va onora comisioanele.