luni, 16 iulie 2007

Zeci de candidati pentru un post la titularizare

Zeci de candidati pentru un post la titularizare

16 Iulie 2007

Inspectoratul scolar judetean (ISJ) Suceava a scos 307 posturi la examenul de titularizare care incepe luni, pentru care vor concura 1.226 de dascali, transmite corespondentul ROMPRES. Cea mai mare concurenta va fi pentru posturile de invatatori, unde sunt 262 de candidati pe doar zece locuri, cele de Geografie cu 65 de candidati pe un singur loc si la Istorie - 66 de candidati pe un post scos la concurs.

La cealalta extrema a posturilor didactice vacante scoase la titularizare se situeaza posturile pentru care nu a optat nici un candidat - la Alimentatie publica si turism cu 8 locuri la cele trei specializari incluse, 2 locuri la arhitectura, 1 loc la arta-vocala canto, 1 loc la ceramica, 1 loc la cultura civica-studii sociale, 2 locuri la dans modern, 4 locuri la economie si educatie antreprenoriala, 1 loc la educatie tehnologica, 1 loc la electronica, automatizari, telecomunicatii (maistri), 1 loc la electrotehnica, electromecanica (maistri), 1 loc la industrie alimentara (maistri), 1 loc la limba rusa materna, 2 locuri pentru profesor psihopedagog si 1 loc la sculptura ornamental.

Astfel, cele 27 de locuri pentru care nu s-au prezentat candidati vor fi scoase la suplinire, dupa examenul de titularizare. Examenul se va desfasura in cinci centre de evaluare din municipiul Suceava, fiind desemnati 234 de profesori supraveghetori. La acest examen, ca si la bacalaureat, candidatii au voie sa intre in sala numai cu dictionar latin-grec sau planuri de conturi pentru disciplinele de contabilitate.

0 comentarii: